Η ΒΟΣΝΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΝΙΑ ΚΟΪΤΣ-ΝΤΖΟΥΡΙΤΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ

"Σημαντική εμπειρία ο Φιλαθλητικός"

* Είχα την τύχη να συνεργαστώ με ανθρώπους με επαγγελματική συνείδηση» *«Η συμμετοχή μου στο ελληνικό πρωτάθλημα συνέβαλε στο να κληθώ ξανά στην Εθνική της χώρας μου» *«Θα ήθελα να συνεχίσω στην Ελλάδα γι’ αυτό δεν λέω αντίο αλλά εις το επανιδείν»

Δημοσίευση: 27 Απρ 2016 8:18

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σημαντική εμπειρία στη δεκαετή επαγγελματική της καριέρα χαρακτήρισε τη συμμετοχή της με τη φανέλα του Φιλαθλητικού στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής του βόλεϊ γυναικών η Σάνια Κόιτς-Ντζούριτς. Η Βόσνια αθλήτρια πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα της μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον λαρισινό σύλλογο και βρίσκεται σε αναμονή της νέας της ομάδας. Μπορεί ο στόχος της παραμονής να μην επιτεύχθη, λόγω κάποιων εσωτερικών προβλημάτων που προέκυψαν μεσούσης της περιόδου και καθήλωσαν τη λαρισινή ομάδα, ωστόσο η ίδια δηλώνει εντυπωσιασμένη από το επίπεδο του Φιλαθλητικού, αλλά και γενικότερα του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ και ιδιαίτερα από τη φιλόξενη πόλη της Λάρισας.

«Για μένα ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στην Ελλάδα και γενικότερα στο εξωτερικό. Σίγουρα η εμπειρία ήταν σημαντική γιατί είχα την ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητές μου σε ένα άλλο πρωτάθλημα καλύτερο από αυτό της χώρας μου» είπε η Σάνια Κόιτς-Ντζούριτς και πρόσθεσε:

«Είχα την τύχη να συνεργαστώ με δύο πολύ καλούς, με επαγγελματική συνείδηση, προπονητές, τον Λάμπρο Πράπα και τον συνεργάτη του Τριαντάφυλλο Οικονόμου, οι οποίοι κράτησαν ένα υψηλό επίπεδο προπόνησης. Το γεγονός ότι η ομάδα δεν πέτυχε τον στόχο της παραμονής σίγουρα μας δυσαρέστησε αλλά οι λόγοι δεν είναι μόνο αγωνιστικοί.

Ξέραμε ότι η χρονιά θα ήταν πολύ δύσκολη, γιατί η ομάδα ήταν νεοφώτιστη στην Α1 Εθνική. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, ωστόσο κάποια αρνητικά αποτελέσματα έφεραν απογοήτευση στην ομάδα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν ορισμένες αθλήτριες. Παρ’ όλα αυτά συνεχίσαμε με φιλότιμες προσπάθειες έχοντας σημαντική βοήθεια από τις μικρότερες αθλήτριες και ολοκληρώσαμε αξιοπρεπώς τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα. Ο Φιλαθλητικός έχει πολύ καλές ακαδημίες με πολλά ταλέντα που μας στήριξαν κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον σύλλογο.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα στο πρωτάθλημα σίγουρα υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων. Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, η Νάξος ήταν πολύ δυνατές ομάδες, ενώ οι υπόλοιπες θα μπορούσα να πω ότι ήταν στο ίδιο επίπεδο. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο και πιο δυνατό από αυτό της Βοσνίας, πιο επαγγελματικό και η συμμετοχή μου σ’ αυτό συνέβαλε στο να κληθώ ξανά στην Εθνική ομάδα της χώρας μου ενόψει των προκριματικών που θα διεξαχθούν στη Λιθουανία για το Ευρωπαϊκό του 2017» επισήμανε η Σάνια Κόιτς-Ντζούριτς.

Αναφερόμενη στο ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή που έζησε στον Φιλαθλητικό η Βόσνια αθλήτρια είπε:

«Ως χειρότερη στιγμή για μένα αλλά και για όλες τις αθλήτριες ήταν ο υποβιβασμός, γιατί όλα τα κορίτσια δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό αλλά ο στόχος δεν επετεύχθη. Αντίθετα η καλύτερη στιγμή ήταν η νίκη με 3-0 επί του Ρεθύμνου σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο αγωνιστήκαμε με τις μικρές αθλήτριες στη σύνθεσή μας και καταφέραμε να πάρουμε τη ρεβάνς του 3-2 με το οποίο είχαμε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι λόγω διαιτησίας αν και ήμασταν καλύτερη μέσα στο τερέν».

Τέλος μιλώντας για τις εντυπώσεις της από τη Λάρισα και τα μελλοντικά της σχέδια η Σάνια Κόιτς-Ντζούριτας υπογράμμισε:

«Οι εντυπώσεις μου από τη Λάρισα είναι οι καλύτερες. Είναι μία πόλη φιλική, οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι όλοι πίνουν πολύ καφέ.

Σε ό,τι αφορά στη συνέχεια, το μυαλό μου προς το παρόν είναι στην Εθνική ομάδα και στους προκριματικούς της Λιθουανίας. Από κει και πέρα θα περιμένω για τη νέα μου ομάδα. Είναι άγνωστο αν θα συνεχίσω σε άλλη χώρα ή θα βρεθώ ξανά στην Ελλάδα, αν και προσωπικά θα ήθελα να συνεχίσω στην Ελλάδα. Γι αυτό δεν λέω αντίο, αλλά εις το επανιδείν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass