ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΜΕ 2-1

Έχασε αλλά δεν χάθηκε...

* Αλαζονεία υπήρχε στην επίθεση και μια άμυνα σαν «ελβετικό τυρί» * Για πρώτη φορά φέτος η λαρισινή ομάδα σε θέση εκτός ανόδου * Εμφανέστατες οι απουσίες Μονιάκη, Βέρτζου, Μπανούση και Κουτσιανικούλη * Η διαιτησία προστάτεψε σε βαθμό παρεξήγησης τη φιλοξενούμενη ομάδα

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2016 10:48

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Ήττα σοκ γνώρισε η ΑΕΛ χθες στο Ael Fc Arena από τον Παναιγιάλειο με 2-1 και αποκαθηλώθηκε από την προνομιούχο δυάδα για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Μια ΑΕΛ με παίκτες που έδειχναν τοιμερή αλαζονεία στην επίθεση - απέναντι στην άμυνα της ομάδας του Αιγίου που έμπαζε από παντού - ενώ στην άμυνα οι παίκτες ήταν «ελβετικό τυρί» με τον Ζουνίνιο των φιλοξενούμενων να κάνει πάρτι. Η λαρισινή ομάδα μάλιστα προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Αναστασόπουλου στο 34′ με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 73′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λινάρδου και δέκα λεπτά αργότερα να γράφουν το τελικό 1-2 με τον Σκαρτσίλα.

Στο τέλος η πλειοψηφία των πέντε χιλιάδων φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο χειροκρότησαν την ομάδα του Παναιγιάλειου που ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο ανοιχτό και καλό, έστω και αν είχε μια πολύ καλή διαιτησία που έδειξε από το πρώτο λεπτό (κάρτα στον Μασούρα) ότι δεν θα χαριστεί στους γηπεδούχους. Του έδωσε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι ενώ θεώρησε ακούσιο ένα χέρι του Σπίνουλα. Κοινώς έπαιξε.... ο φιλοξενούμενους.

Οι απουσίες των τραυματιών Βέρτζου, Μονιάκη, Κουτσιανικούλη και του τιμωρημένου Μπανούση ήταν εμφανέστατες, καθώς αυτή τη στιγμή κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε αγωνιστική πτώση όπως τα δυο μπακ, ο Μασούρας με τον Κοντοχρήστο. Τα σέντερ φορ ο Μπόγιοβιτς και κυρίως ο Μαρουκάκης βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα με αποτέλεσμα να χάσουν πολλά τέρματα που δεν δικαιολογούνται με βάση την εικόνα που είχαν σε προηγούμενα παιχνίδια.

Ο τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς ίσως θα έπρεπε να ρίξει τον Καπό νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο ίδιος πήρε την ευθύνη πάνω του στηρίζοντας τους ποδοσφαιριστές. Και καλά έκανε αφού υπάρχουν πολλά παιχνίδια αλλά με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα δεν θα έχει τύχη. Και το ευνοϊκό πρόγραμμα δείχνει να πηγαίνει περίπατο... Ο αγώνας με τον Απόλλωνα Σμύρνης σε δεκαπέντε μέρες ίσως αποτελέσει τον πιο καθαριστικό για την άνοδο της ομάδας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ ακολούθησε την τακτική 4-4-2 με τους παίκτες που έδειξε στις προπονήσεις έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Μασούρα(δεξιά), Κομεσίδη, Γιοβάνοβιτς(σέντερ μπακ), Κοντοχρήστο(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι Μπανούσης, Λαμπρόπουλος και στα πλάγια Ουρτάδο και Βαρέλα ενώ στην επίθεση ήταν οι Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης.

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι η ομάδα του Παναιγιάλειου θα αγωνιζόταν για να πάρει βαθμό ή βαθμούς με ανοιχτό ποδόσφαιρο και τον Ζουνίνιο σε μεγάλα κέφια. Ο Μπόγιοβιτς στο 15’ χάνει την πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΛ και στο 33’ μετά από ένα παιχνίδι κέντρου ο Αναστασόπουλος κάνει το 1-0.

Από κει και πέρα και μέχρι το 60’ η ΑΕΛ είχε το πάνω χέρι με τον Μπόγιοβιτς και τον Μαρουκάκη να συναγωνίζονται για το ποιος θα χάσει ευκαιρίες. Μάλλον προσπαθούσαν να βάλουν περισσότερη τέχνη απ’ ό,τι διαθέτουν.

Και κάπου εκεί ο Παναιγιάλειος αρχίζει να ξαναβγαίνει μπροστά και σε μια φάση ο Κοντοχρήστος μαρκάρει τον Λινάρδο με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Αυστηρό...

Ο παθών ισοφαρίζει και η ΑΕΛ παίρνει μπροστά... Ο Κοντοχρήστος με δυο συνεχόμενα φάουλ βρίσκει τον Πάτο και στη δεύτερη φάση η ΑΕΛ ζητάει πέναλτι όταν η μπάλα βρίσκει το χέρι του Σπίνουλα που ο διαιτητής θεωρεί ακούσιο.

Στη συνέχεια γίνεται το 1-2 και εκεί τελειώνουν όλα...

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

5’:Σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Ζουνίνιο αποκρούει εντυπωσιακά ο Ξενοδόχοφ.

6’: Νέο σουτ του Ζουνίνιο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

10’: Σουτ του Μαρουκάκη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

13’: Ο Μπόγιοβιτς μόνος απέναντι από τον Αθανασόπουλο μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

15’: Σουτ του Μπουρλάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ.

33’: Σουτ του Ουρτάδο αποκρούει ο τερματοφύλακας και στη συνέχεια με νέο σουτ ο Αναστασόπουλος κάνει το 1-0.

38’: Σουτ του Ζουνίνιο η μπάλα βρίσκει το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και καταλήγει άουτ.

42’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα του Παναιγιάλειου ο Μπόγιοβιτς από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.

48’: Σέντρα από δεξιά του Ρέντζα η μπάλα φθάνει στον Μαρουκάκη που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει απελπιστικά άουτ.

50’: Σουτ του Μαρουκάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.

55’: Ωραίο σουτ του Βαρέλα η μπάλα καταλήγει άουτ.

60’: Σουτ του Ουρτάδο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Αθανασόπουλος.

61’: Σουτ του Λινάρδου μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ.

72’: Σε μια φάση στα πλάγια της μεγάλης περιοχής ο Κοντοχρήστος ανατρέπει τον Λινάρδο και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι. Ο παθών το εκτελεί και κάνει το 1-1.

74’: Εκτέλεση φάουλ από τον Κοντοχρήστο ο Πάτο πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.

76’: Φάουλ εκτελεί ο Κοντοχρήστος και ο Πάτο πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει ο Αθανασόπουλος και στη συνέχεια η μπάλα φθάνει εκ νέου στον Πάτο που σουτάρει αλλά αποκρούει στη γραμμή της εστίας ο Σπίνουλας με τον διαιτητή να μην καταλογίζει πρόθεση στο χέρι που κάνει

83’: Από αριστερά ο Γκούφας κάνει σέντρα και από κοντά ο Σκαρτσίλας κάνει το 1-2.

89’: Ο Κοντοχρήστος εκτελεί φάουλ ο Μαρουκάκης πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

90’+4: ο Κοντοχρήστος εκτελεί φάουλ και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Η λέξη διακριθείς για τους παίκτες της ΑΕΛ είναι άγνωστη στο χθεσινό παιχνίδι. Κανένας δεν ξεπέρασε τη μετριότητα. Η άμυνα στη χειρότερη μέρα με τον Κοντοχρήστο να φαίνεται μόνο στις εκτελέσεις φάουλ. Τα χαφ επίσης σε χαμηλό βαθμό ενώ ο Βαρέλα με τον Ουρτάδο είχαν κάποια καλά διαστήματα. Τα σέντερ φορ έχασαν ευκαιρίες που δεν δικαιολογούνται για την εικόνα που είχαν μέχρι τώρα.

Από τις αλλαγές ο Ρέντζας πήγε καλά, ο Πάτο ήταν μαχητικός και σε αρκετές φάσεις μέσα ενώ ο Καπός έπρεπε να μπει νωρίτερα με βάση την αστοχία των Μαρουκάκη, Μπόγιοβιτς.

Από τον Παναγιάλειο καλύτερος ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ Αθανασόπουλος και ο Ζουνίνιο με τον Μπουρλάκη. Πολύ κινητικός και ο Λινάρδος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Μπουρτζάκης Γιάννης (Ηρακλείου) όλα τα αμφισβητούμενα μέχρι παρεξηγήσεως τα έδωσε στη φιλοξενούμενη ομάδα. Η ΑΕΛ μπορεί να μην ήταν καλή αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχει τέτοια αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Ο πρώτος βοηθός Νικολακάκης Βασίλης (Ηρακλείου) πολύ καλός ενώ ο δεύτερος βοηθός Καραγιαννίδης Γιάννης (Αθηνών) με τις αποφάσεις του ξεσήκωσε δικαιολογημένα τους φιλάθλους της ΑΕΛ. Κυρίως στη φάση που ο Βαρέλα στο 48’ έφυγε πίσω από τη μεσαία γραμμή και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Κοντοχρήστος, Βαρέλα, Μαρουκάκης, Αθανασόπουλος, Κρισμάρεβιτς, Ζουνίνιο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Μασούρας( 46’ Ρέντζας), Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Ουρτάδο, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (78’ Καπός), Βαρέλα, Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς (63’ Πάτο)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Κρισμάρεβιτς, Μπουρλάκης(80’ Γκούφας), Σπίνουλας, Γκοτσούλιας, Λινάρδος(85’ Ζαχαρόπουλος), Ζουνίνιο (88’ Ρέλλας), Κολόκας, Παπαχρήστος, Σκαρτσίλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass