Οργή και αγανάκτηση για τις αποζημιώσεις

*ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ *ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 14:41

Διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις καλλιέργειές τους που επλήγησαν πέρυσι από την κακοκαιρία «Daniel», δεκάδες μηλοπαραγωγοί της Αγιάς και της Ζαγοράς όπως και καστανοπαραγωγοί της Μελιβοίας πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα, την ώρα που διεξαγόταν σύσκεψη με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν με αφορμή και το γεγονός, όπως τόνισαν με δηλώσεις τους, για τις καλλιέργειες σε χωριά της Αγιάς, δεν τους έχει δοθεί καμία αποζημίωση την ώρα που συνάδελφοί τους αγρότες της Μαγνησίας, έχουν ήδη αποζημιωθεί για τις ίδιες καλλιέργειες που επλήγησαν επίσης από την κακοκαιρία «Daniel».
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανάβρας Γιάννης Ζαχαράκης σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε πως «οι αγρότες αισθάνονται παιδιά ενός κατώτερου Θεού», προσθέτοντας ότι «η Λάρισα αποτελεί τη μοναδική περιοχή που δεν αποζημιώθηκε ποτέ». Με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μελιβοίας Χρήστο Ρήγα να τονίζει πως οι καστανοπαραγωγοί «ζητάμε να αποζημιωθούμε όπως στο Πήλιο. Χάσαμε το 80-90% της παραγωγής και δεν πήραμε τίποτα, όταν στον διπλανό Δήμο Ζαγοράς έχουν αποζημιωθεί.
Τις αδικίες μεταξύ των αποζημιωθέντων αγροτών επισήμανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης, καταγγέλλοντας τη «διαίρεση», όπως είπε, μεταξύ αγροτών αφού σε άλλες περιοχές οι αγρότες δεν αποζημιώθηκαν καθόλου και εκεί που αποζημιώθηκαν υπάρχουν αποκλίσεις.
Αστυνομικές δυνάμεις -χωρίς να προκληθεί ένταση- δεν επέτρεψαν την είσοδο των διαδηλωτών στον χώρο της σύσκεψης με το Κυβερνητικό Κλιμάκιο, παρά μόνο 8μελούς επιτροπής που αναμενόταν αργά χθες βράδυ να συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κων. Τσιάρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass