«Αμεσα οι αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους»

* ΖΗΤΑ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ «ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 16:01

«Να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες εξόφλησης αποζημιώσεων των αγροτών και να δοθεί οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πανώλη» ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσιάρα, ο υπεύθυνος Αγροτικών Θεμάτων της «Πλεύσης Ελευθερίας» Σωκράτης Αλειφτήρας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η πληρωμή που πραγματοποίησε ο ΕΛΓΑ στις 25 Ιουλίου για την «εξόφληση» των ζημιών από το φαινόμενο «Daniel» προκάλεσε τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς είτε εισέπραξαν λιγότερα χρήματα από όσα ανέμεναν είτε δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ.
Ο υπουργός κ. Τσιάρας ανέφερε στους αγρότες ότι οι αστοχίες που ομολογουμένως παρουσιάστηκαν στην τελευταία πληρωμή, θα διορθωθούν και θα γίνει συμπληρωματική εξόφληση στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης και ότι η προσδοκία για περισσότερα χρήματα από όσα προβλέπονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ που είχαν οι αγρότες, ύστερα από τη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, σταμάτησε στην άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν από τον υπουργό την οφειλόμενη οικονομική στήριξη της Πολιτείας λόγω της καταστροφής που έχουν υποστεί από την πανώλη.
Η «Πλεύση Ελευθερίας» ζητά από τον αρμόδιο υπουργό: Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες και να γίνει εξόφληση όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων άμεσα και όχι στα τέλη Σεπτέμβρη.
Να δοθεί οικονομική βοήθεια σε όσους κτηνοτρόφους έχουν χάσει τα ζώα τους, αλλά και σε όσους εφαρμόζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν καθόλου έσοδα, ενώ τα έξοδά τους αυξάνονται λόγω των τιμών των ζωοτροφών.
Επιπρόσθετα, να ανασταλούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς και οι πλειστηριασμοί για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.
Να δοθεί στη δημοσιότητα το αίτημα που υπέβαλε η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πληρωμή επιπλέον χρημάτων απ’ όσα ορίζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, όπως επίσης και η απάντηση της Επιτροπής, που, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, απάντησε αρνητικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass