Καλοκαιρινό μπλόκο στον Πλατύκαμπο

*ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2024 13:46

Σε μια εποχή που δε… συνηθίζεται για αγροτικές κινητοποιήσεις επέλεξαν οι αγρότες της Λάρισας, των παρακάρλιων περιοχών, αλλά και των χωριών του οδικού άξονα Λάρισας – Βόλου να διαμαρτυρηθούν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Αγρότες με τα τρακτέρ τους, αλλά και τα αγροτικά τους οχήματα βρέθηκαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου, τα ανέβασαν στο μέσον του κυκλικού κόμβου και για λίγα λεπτά συμβολικά έκλεισαν και τον δρόμο.
Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα πως παρά τον φόρτο εργασίας που έχουν αυτό το διάστημα, βρέθηκαν εκεί για να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον και τον προβληματισμό τους για την αντιμετώπιση της κυβέρνησης σε μια σειρά ζητημάτων.

Η διαμαρτυρία αποτέλεσε και ένα μήνυμα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την ηγεσία του οποίου υπήρξε και συνάντηση χθες το απόγευμα στην Καρδίτσα.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «Αναγκαζόμαστε να βγούμε στους δρόμους κατακαλόκαιρο για μία ακόμα φορά, εδώ στον κόμβο Πλατυκάμπου και στα Φάρσαλα, ακολουθώντας και τα υπόλοιπα συλλαλητήρια που έγιναν στους νομούς της Θεσσαλίας, γιατί οι πληρωμές που έγιναν 25 Ιουλίου σαν αποζημιώσεις για τον «Ντάνιελ» είναι τραγικές. Δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς. Υπάρχουν ολόκληρα χωριά, καλλιέργειες και χιλιάδες συνάδελφοι, ιδιαίτερα εδώ στη Λάρισα, που δεν έχουν πάρει καν την αποζημίωση, αλλά μόνο την προκαταβολή του Νοεμβρίου. Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση από το Υπουργείο και την κυβέρνηση, που από τον Νοέμβριο έλεγαν πως θα πληρώσουν 30 Ιουνίου, αλλά τίποτα. Φτάνουμε στον έναν χρόνο από την καταστροφή σχεδόν. Θέλουμε όλα αυτά τα προβλήματα να τα αναδείξουμε με την κινητοποίησή μας».
Επίσης, ο κ. Μαρούδας αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους αγρότες από τις περιοχές του Νομού Λάρισας, επισημαίνοντας τα προβλήματά τους.
Ο κ. Γιώργος Καραΐσκος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Λαρισαίων Αγροτών και μέλος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος, με τη σειρά του ανέφερε πως: «Το 80% των βαμβακοκαλλιεργητών δεν έχει πάρει καθόλου χρήματα και φαίνεται αυτό εν μέσω θέρους. Πραγματικά, ενώ η καλλιέργεια είναι σε εξέλιξη, οι αγρότες βρίσκονται υπ’ ατμόν και αναγκάζονται να βγουν στον δρόμο και τους οδηγεί σ’ αυτό η ανέχεια, η φτώχεια και τα μεγάλα προβλήματα που αγγίζουν τους πάντες στον αγροτικό τομέα. Αναμένουμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και πιστεύω ότι και ο χειμώνας θα μας βρει στον δρόμο».
Τέλος, ο συνδικαλιστής αγρότης Αχιλλέας Ντάντης σημείωσε πως: «Οι αγρότες όταν έχουν πρόβλημα βγαίνουν και το καλοκαίρι στον δρόμο, διότι ακούμε διαρκώς τα τελευταία χρόνια ότι διαμαρτυρόμαστε μόνον τον χειμώνα. Έτσι, αποδεικνύεται πως το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Μέχρι στιγμής πήραμε μόνο υποσχέσεις για αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα να χρωστάμε παντού. Δεν έγιναν έργα αντιπλημμυρικά. Αν βρέξει, θα υποστούμε τις ίδιες ζημιές. Τέλος, το νερό λιγοστεύει και αυτά που σπέρνουμε δε θα μπορούμε να τα ποτίσουμε».
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» και μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Μάλιστα, η διοίκησή του εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς «ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης του λαού μας».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass