Νέο κρούσμα πανώλης ανακοινώνεται σήμερα

* ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ * ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2024 13:26

Σε ανακοίνωση νέου κρούσματος πανώλης σε κτηνοτροφική μονάδα του Ν. Λάρισας αναμένεται να προβούν σήμερα Περιφέρεια Θεσσαλίας και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που συνεχίζουν τους ελέγχους σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Αυτό ανέφερε ο γ.γ. του Υπουργείου Γ. Στρατάκος, στο περιθώριο σεμνής εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες η Περιφέρεια, προκειμένου να τιμήσει -απονέμοντας πλακέτες- όλους τους κτηνιάτρους που επιστρατεύθηκαν και εξορμούν την τελευταία εβδομάδα σε όλη τη Θεσσαλία, ιχνηλατώντας όλα τα ζώα, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης που έγινε ποτέ στη χώρα, για την αντιμετώπιση της πανώλης που εμφανίστηκε στα μηρυκαστικά.

Τις απονομές έκαναν ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, ο υφυπουργός Χρήστος Κέλλας και ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους τους κτηνιάτρους για τη συγκινητική συμμετοχή τους στη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, αλλά και τον ζήλο που έδειξαν, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κάποιοι δε εξ αυτών, όπως αποκάλυψε ο κ. Στρατάκος, «χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο στη Λάρισα για τις πρώτες βοήθειες».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας έκανε λόγο «για μια συγκινητική προσπάθεια από την πλευρά των κτηνιάτρων να περιορίσουν δραστικά και άμεσα τη ζωονόσο», ενώ σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της εκδήλωσης τη χαρακτήρισε ως «μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις σημαντικές υπηρεσίες των κτηνιάτρων».
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «μέχρι αύριο θα έχουμε ολοκληρώσει τον έλεγχο σε περίπου 300.000 ζώα, χάρη στον αγώνα των κτηνιάτρων».
Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Γ. Στρατάκος, απευθυνόμενος προς τα τιμώμενα πρόσωπα, ανέφερε τα εξής: «Στα χέρια σας κρατάτε το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας. Ο αγώνας και η μάχη με τον ιό και τον χρόνο συνεχίζεται. Πολλοί από εσάς απαντήσατε θετικά και θα συμμετάσχετε εθελοντικά την επόμενη εβδομάδα στην όλη προσπάθεια. Αύριο θα ανακοινώσουμε ίσως ένα ακόμα κρούσμα που θα βάλει πολλά ζώα ακόμα στις ζώνες επιτήρησης. Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι ξεκινούσατε κάθε μέρα με χαμόγελο και αυτό μας γεμίζει κουράγιο. Υπάρχει ακόμη φιλότιμο. Όλα αυτά που ζήσαμε εδώ στη Λάρισα και τη Θεσσαλία θα πρέπει να αποτελέσουν διδάγματα και για την πολιτική ηγεσία για να δούμε πώς θα αποτρέψουμε στο μέλλον ένα αντίστοιχο φαινόμενο. Μεταφέρω τις ευχαριστίες του υπουργού, κ. Τσιάρα, που βρίσκεται στην Κρήτη για μια άλλη υποχρέωση». Ο κ. Στρατάκος συνεχάρη τον Δημ. Κουρέτα για την εκδήλωση απονομής τιμητικών πλακετών και επανέλαβε για μία ακόμα φορά την άριστη συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ
Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων Δημοσίου Σεβαστή Ασλανίδου ευχαρίστησε, τέλος, με τη σειρά της τους αρμόδιους για την τιμητική διάκριση, ενώ απευθυνόμενη προς τον κ. Κέλλα ζήτησε την έμπρακτη στήριξη με το να συμπεριληφθούν οι συνάδελφοί της στα βαρέα και ανθυγιεινά, για λόγους ηθικής δικαίωσης και όχι οικονομικής.
*Πριν την εκδήλωση συνεδρίασε για μία ακόμα φορά στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας το Συντονιστικό Όργανο, παρουσία της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, των εποπτευόμενων φορέων και της Περιφέρειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass