Σε απόγνωση ελαιοπαραγωγοί στους Γόννους

* ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ * ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2024 16:00

Ανάστατοι είναι οι ελαιοπαραγωγοί στους Γόννους που βλέπουν, λόγω της λειψυδρίας, να χάνουν και φέτος τη σοδειά τους. Καταγγέλλουν ότι αν δε βρεθεί άμεσα λύση για να ποτίσουν τα ελαιόδεντρά τους, ο καρπός θα πέσει πολύ πριν φτάσει η ώρα της συγκομιδής, κι έτσι δε θα μπορέσουν να ξεχρεώσουν τα έξοδα για την καλλιεργητική φροντίδα των δέντρων και το χειρότερο, αν τώρα δεν ποτιστούν τα δέντρα, θα χαθεί και η επόμενη χρονιά.

Αναφερόμαστε σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πάνω από 20.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα. Το πρόβλημα με τη συγκέντρωση νερού στις δύο δεξαμενές βόρεια του χωριού -που σήμερα είναι άδειες- παρατηρείται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
Από την εποχή του κοινοτάρχη Δημερά και του δημάρχου Τόλιου και μετά δεν έχουν γίνει έργα, ενώ οι κατά καιρούς δοθείσες υποσχέσεις από τη Δημοτική Αρχή δεν υλοποιήθηκαν, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα.
Οι ελαιοπαραγωγοί δε ζητάνε και δεν ελπίζουν πως θα γίνουν νέα έργα, αλλά τουλάχιστον περιμένουν να γίνει ουσιαστική συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου και να βρεθούν άμεσα τρόποι με τη χρήση των πομονών κ.λπ., με σκοπό την άμεση αποκατάσταση, ώστε να υπάρξει δυνατότητα ποτίσματος των ελαιόδεντρων.
Επισημαίνουν, επίσης, πως «ενώ σε όλον τον πλανήτη γίνονται ενέργειες, δράσεις και έργα για την αποταμίευση των επιφανειακών νερών, εμείς εδώ δεν κάνουμε και δε σχεδιάζουμε απολύτως τίποτα, ενώ το νερό π.χ. του κεντρικού ρέματος των Γόννων πηγαίνει στον Πηνειό ανεκμετάλλευτο». Οι φωτογραφίες που παραθέτουν οι ελαιοπαραγωγοί δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, με τις δεξαμενές να είναι άδειες, σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είναι γεμάτες.          Δ.Ζ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass