«Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επιβίωσή μας»

*ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2024 14:11

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επιβίωσή μας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, το Δ.Σ. της οποίας συνεδρίασε προχθές με τη συμμετοχή της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Πλατυκάμπου σε αίθουσα του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου.

Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνει η ΕΟΣΝΛ, «συζητήσαμε για τα προβλήματα που συνεχώς οξύνονται στον νομό και σε όλη τη χώρα, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές σε όλα σχεδόν τα προϊόντα κάτω και από το κόστος, τις αποζημιώσεις και ενισχύσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες του «Daniel» στη Θεσσαλία που δεν έχουν δοθεί ακόμη και διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και για τα οποία δε δίνονται λύσεις.
Αποφασίσαμε να ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να θέσουμε αυτά τα προβλήματα και κυρίως να πάρουμε λύσεις από την κυβέρνηση. Λύσεις βιώσιμες που δε δόθηκαν τον χειμώνα στα μπλόκα που είχαμε, όμως τα προβλήματα οξύνθηκαν ακόμα πιο πολύ και οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και ξεκλήρισμα. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μονόδρομος να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να μένουμε στα χωριά μας, να καλλιεργούμε και να παράγουμε. Η αλλαγή στα πρόσωπα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα των δυναμικών και μαζικών μπλόκων μας τον χειμώνα, για να έχει αντίκρισμα πρέπει να σημάνει και αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης και βούλησης απέναντι στους αγρότες. Αλλιώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους σε πολύ πιο μαζικές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν τώρα, το καλοκαίρι, επειδή δεν μπορούμε πλέον να ζήσουμε».
Στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΟΑΣΝΛ περιλαμβάνονται αιτήματα που αφορούν στη μείωση του τεράστιου κόστους παραγωγής «που έχει ξεφύγει από κάθε λογική» (αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν 7 λεπτά/Κwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών με κατάργηση του ΦΠΑ), αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, ενώ για τον Νομό Λάρισας «με τα πολλά επιμέρους προβλήματα και τις καταστροφές από τον «Daniel» απαιτούμε ουσιαστικές λύσεις, αποζημιώσεις, έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης» τονίζει η ΕΟΑΣΝΛ, προσθέτοντας ότι «δεν πάει άλλο, το πετρέλαιο πρέπει να το αγοράσουμε μετρητοίς για να καλλιεργήσουμε, τα μέσα και εφόδια τα χρωστάμε, η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα και κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών αγροτών και κτηνοτρόφων ξεκινάνε και στον νομό μας, πρώτα από την Ελασσόνα, όπου θα γίνει μεγάλη σύσκεψη, γιατί δε θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass