Γκρίνιες για τις επιπτώσεις των πλημμυρών

ΑΚΟΥΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤ. ΚΕΛΕΤΣΗΣ ΣΤΟ ΟΜΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2024 16:00

Την πλημμυροπαθή περιοχή του Δέλτα Πηνειού και το Ομόλιο του Δήμου Αγιάς, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης και η επιχειρησιακή γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κα Νίκη Δάνδολου, σε συνεργασία με τη ΔΕΕΠ Λάρισας και τον πρόεδρο Ηλία Σουφλιά.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στους μεταφορτωμένους αγρούς, καθώς άλλαξε η γεωμορφία του εδάφους τους από την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου. Εκεί έγινε σύσκεψη για την εξέλιξη των αποζημιώσεων, τόσο του φυτικού, του δενδροκομικού κεφαλαίου, όσο και των εγκαταστάσεων των ακτινιδίων προκειμένου να ενταχθούν σε αποζημίωση κρεβατίνας.  
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Ολύμπιος, ο σύμβουλος της Τ.Κ. Ομολίου Ν. Κατσιάβας, ο τομεάρχης Αγροτικού Β.Δ. Τομέα της ΔΗΜΤΟ Αγιάς Αντώνης Πρεμέτης, ο οποίος έδωσε σχετικό υπόμνημα στον υφυπουργό, οι τεχνικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του Θ. Ριζούλη «Αγιά Ένας Δήμος Ένα Μέλλον», Γεώργιος Γιάνναρος, Ρίζος Χαλιαμπάλιας και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Χ. Κέλλα Βασ. Νασιόπουλος.
Σύμφωνα με τον Θ. Ολύμπιο «κάναμε σαφές στο κυβερνητικό κλιμάκιο ότι η περιοχή μας είναι πλημμυροπαθής, όχι όμως από το daniel. Κάποιοι το γνώριζαν και δεν μιλούσαν για τους δικούς τους λόγους. Εμείς όταν ενημερωθήκαμε άμεσα κινητοποιηθήκαμε προς πάσα κατεύθυνση, όπως και η ΔΕΕΠ Λάρισας. Τελικώς μετά από επανειλημμένες επικοινωνίες, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ με την υπ. Αρ. 42/03-04-2024 απόφασή του, ενέταξε τις περιοχές μας ως πλημμυροπαθείς από το daniel στο σχετικό καθεστώς.
Στη συνέχεια κοινοποιήθηκε η απόφαση αρμοδίως και υπογράφηκε την 22-05-24 νέα απόφαση από τον υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο ότι εντάσσεται η περιοχή μας στην Κρατική Αρωγή από τον daniel και μας ανακοινώθηκε από τον ίδιο προ ημερών στη Λάρισα, παρουσία των Θεόδωρου Ριζούλη, Δ. Τσιτσέ και Θύμιου Τριανταφύλλου και εμού προσωπικά».
ΣΤΟ ΟΜΟΛΙΟ
Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το Ομόλιο, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με αγρότες, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα θέματα που τους απασχολούν, καθώς και για τις αποζημιώσεις των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Οι αλιείς ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό, γιατί μετά από σειρά ετών έγινε το λιμάνι του Στομίου σταθμός φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή του υπουργείου προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά θέματα του κλάδου τους. Επίσης συνομίλησαν και ενημερώθηκαν από κτηνοτρόφους, εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και πολίτες.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass