Στη Λάρισα «μπαίνουν» σήμερα τα τρακτέρ

* ΟΜΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2019 15:30

Ημέρα ανασυγκρότησης και προετοιμασίας για το δραστήριο τριήμερο που σχεδιάζουν από σήμερα, ήταν η χθεσινή για το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, ενώ και χθες δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης και σχετικές δηλώσεις έγιναν από βουλευτές, φορείς και σωματεία της περιοχής.

Και χθες ενίσχυσαν το μπλόκο δεκάδες τρακτέρ, που ήρθαν κυρίως από την περιοχή της Καρδίτσας.

Όπως αποφάσισαν οι αγρότες σε συνέλευσή τους, σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα θα γίνει κινητοποίηση των αγροτών με τρακτέρ και τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της Λάρισας. Αύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία, στο μπλόκο της Νίκαιας ώστε να εκφραστεί η συμπαράσταση στα αιτήματα και τη μορφή αγώνα που επιλέγουν οι αγρότες. Την Κυριακή επίσης στη 1 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, όπου θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Σύμφωνα με τον Ρίζο Μαρούδα (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας) «με αυτόν τον τρόπο απαντάμε στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, ενώ καθημερινά σχεδιάζεται η ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας με τρακτέρ αλλά και με καινούρια μπλόκα που στήνονται σε όλη τη χώρα. Η πρόσκληση του υπουργού κ. Αραχωβίτη για διάλογο είναι προσχηματική. Τι έκανε τόσο καιρό για να λύσει τα γνωστά προβλήματά μας;».

Από την πλευρά του ο Χρ. Σιδερόπουλος χαρακτηρίζει «υπερβολική» την αντίδραση της αστυνομίας «να σημειώνει τις πινακίδες των αυτοκινήτων που κατευθύνονται στο μπλόκο», συμπληρώνοντας με νόημα ότι «το φακέλωμα ανήκει σε άλλες εποχές».

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Την αντίθεσή της στην ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας να στείλει κλητήριο θέσπισμα σε δέκα αγροτοσυνδικαλιστές του μπλόκου της Νίκαιας δήλωσε η Άννα Βαγενά: “Οι αγώνες όλων των κοινωνικών τάξεων είναι σεβαστοί και οι αγρότες έχουν την ωριμότητα να αποφασίζουν μόνοι τους για τα μέσα με τα οποία θα διεκδικήσουν τα αιτήματά τους. Άλλωστε ως κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε ψηφίσει νόμο που προστατεύει το δικαίωμα των αγροτών να προβαίνουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις.”

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει τον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και καταδικάζει την επίθεση κυβέρνησης –δικαστών με την επιβολή προκαταβολικών αγροτοδικείων. Καλεί δε «σε αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Κεφαλαίου. Για τη διαγραφή του «χρέους», την εθνικοποίηση- κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, για την αντικαπιταλιστική - διεθνιστική αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, για ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις».

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών, στηρίζοντας τον αγώνα τους, τάσσονται ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αθανάσιος Ακρίβος και οι υποψήφιοί του περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Συνδυασμό Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια. Σύμφωνα με τον κ. Ακρίβο «είναι ιδιαίτερα σκληρή και πρωτοφανής δίωξη των αγροτών στο Μπλόκο της Νίκαιας και η παραπομπή τους σε δίκη, ως ηθικών αυτουργών για την κατάληψη του οδοστρώματος από τα τρακτέρ, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων είναι δείγμα αυταρχισμού που δεν χωράει σε μία δημοκρατική κοινωνία».

ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Λάρισας εκφράζει «τη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την αστυνομία και την αστική δικαιοσύνη που με διαδικασίες εξπρές άσκησαν διώξεις εναντίων των αγροτικών στελεχών. Είναι πρωτοφανής ο σκοπός τους, η τρομοκράτηση των αγροτών που όλο και περισσότεροι μαζικοποιούν το μπλόκο της Νίκαιας. Καλούμε όλους τους αγωνιστές και της ΕΑΜικής-Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ να βρεθούν στο πλευρό των αγροτών».

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, καταδικάζει την εισαγγελική παρέμβαση για το μπλόκο της Νίκαιας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «με σύντομες διαδικασίες και πριν προλάβουν καλά καλά να φτάσουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, φρόντισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας τους μηχανισμούς της, να στείλει στο αγροτοδικείο τους αγρότες συνδικαλιστές, που πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα του κλάδου».

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ

Το ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και συγχωνευθέντων ασφαλιστικών ταμείων Ν. Λάρισας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτικών συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «η οποία μέσω της αστυνομίας και της αστικής δικαιοσύνης, άσκησε συνδικαλιστική δίωξη εξπρές (με το ξεκίνημα της κινητοποίησης ) εναντίον των αγροτικών στελεχών, και παραπομπή σε δίκη την 1η Μάρτη με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών που βγαίνουν όλο και περισσότεροι στο μπλόκο της Νίκαιας».

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διώξεις σε βάρος των αγροτών, που αγωνίζονται για το δίκιο τους, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές που ξεκληρίζουν την αγροτική οικογένεια. Μία μεθόδευση που έγινε μάλιστα αστραπιαία, χωρίς καν να προηγηθούν απολογίες των κατηγορουμένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass