Πνίγηκαν μαντριά και χωράφια στην Αμυγδαλή

* Σωτήριος ο συλλεκτήρας Σ3 της Κάρλας, αλλά χρειάζονται κι άλλες παρεμβάσεις

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2018 22:25

Τη σπουδαιότητά του και την αντικειμενικά τεράστια χρησιμότητά του απέδειξε, μετά τις προχθεσινές πολύ ισχυρές και πολύωρες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου, το έργο κατασκευής του συλλεκτήρα Σ3 της λίμνης Κάρλας, που συλλέγει τα νερά των λεκανών απορροής των ημιορεινών και ορεινών περιοχών που εκτείνονται προς την ανατολική – βορειοανατολική πλευρά της πεδιάδας Κάρλας.

Η ποσότητα του νερού που έπεσε για περισσότερο από ένα 24ωρο είναι πάρα πολύ μεγάλη και σε διαφορετική περίπτωση η περιοχή Πλασιάς, Καστρίου και Αμυγδαλής θα είχε να αντιμετωπίσει σίγουρα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Παρόλα αυτά προβλήματα, ακόμη και τώρα, παρουσιάστηκαν, τόσο στο Καστρί όσο και στην Αμυγδαλή.

Στο Καστρί, ο δρόμος που συνδέει το χωριό με την Πλασιά από τη μια και την Αμυγδαλή από την άλλη, για άλλη μια φορά καλύφθηκε με μεγάλη ποσότητα νερού, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και να αποτελεί κίνδυνο γι’ αυτά και τους επιβαίνοντες. Γκρέιντερ του Δήμου Αγιάς επιχείρησαν στα σημεία ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Κολοβός.

Στην Αμυγδαλή, πολλά στρέμματα, κυρίως σιτηρών και λιγότερο αμυγδαλιών, πλημμύρισαν, όπως συνέβη και σε δύο ποιμνιοστάσια έξω από το χωριό και δίπλα στον συλλεκτήρα. Οι κάτοικοι και ο πρόεδρος Αλέξανδρος Δαλαμάγκας διαμαρτύρονται πως θα έπρεπε να είχαν γίνει συμπληρωματικά βοηθητικά έργα στον συλλεκτήρα και μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία όπου έχουν εντοπιστεί τέτοιου είδους προβλήματα, ώστε το νερό να βρίσκει διέξοδο και να μην εγκλωβίζεται. Επίσης, αναφέρουν πως το νερό δεν προχωρά γρήγορα προς την Κάρλα, παρά λιμνάζει, κάτι για το οποίο βέβαια σε περσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας η Περιφέρεια είχε δώσει την απάντησή της υποστηρίζοντας ότι στον συλλεκτήρα μπορεί να παραμένει για κάποιες ημέρες νερό στάσιμο μέχρι κάποια συγκεκριμένη μικρή στάθμη, σύμφωνα πάντα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης και του όλου σχεδιασμού που έχει να κάνει πέραν της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής και με τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass