ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Φ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στο 8,42% οι μειώσεις των δικαιωμάτων για αγρότες το 2017

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2017 15:26

Για συνολικές μειώσεις των δικαιωμάτων που φτάνουν για το έτος 2017 περίπου το 8,42 % κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Φώτης Παπαδόπουλος.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου αναφέρει τα εξής: Το 2015 καθορίστηκε η κατ΄ έτος αξία των οριστικά χορηγηθέντων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης για την περίοδο 2015-2019 βάσει του θεωρητικού ανώτατου ορίου του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 25, παρ. 1 του Καν( ΕΕ) 1307/2013. Η ετήσια αξία των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης δύναται να υποστεί γραμμική μείωση για τους παρακάτω λόγους: α) την τήρηση του ανώτατου δημοσιονομικού ορίου βασικής ενίσχυσης, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 22 του Καν( ΕΕ) 1307/2013 και καθορίζεται ετησίως με εκτελεστικό κανονισμό της Επιτροπής. β) την τήρηση του ανώτατου ορίου άμεσων ενισχύσεων, όπως αυτό ορίζεται στο Παράρτημα II του Καν (ΕΕ) 1307/2013, σε περίπτωση που το κράτος μέλος τροποποιήσει μετά το 2015 την απόφασή του σχετικά με την κατανομή πιστώσεων μεταξύ των άμεσων ενισχύσεων (δεδομένου ότι η βασική ενίσχυση αποτελεί το 60% περίπου των άμεσων ενισχύσεων και την πλέον “σταθερή” ενίσχυση, ως εκ τούτου λειτουργεί σαν “μαξιλάρι” απορρόφησης των κραδασμών που δημιουργούνται στον εθνικό φάκελο από αλλαγές ή από υπό/-υπεραπορροφήσεις των υπόλοιπων, λιγότερο “σταθερών” καθεστώτων) και γ) τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης σε νεαρής ηλικίας και νεοεισερχόμενους γεωργούς ή σε περιπτώσεις "δικαίωσης" γεωργών βάσει τελεσίδικης διοικητικής ή δικαστικής απόφασης, όταν οι διαθέσιμες πιστώσεις του Εθνικού Αποθέματος δεν επαρκούν. Με βάση τα παραπάνω , η αξία των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, όπως αυτή υπολογίστηκε βάσει του θεωρητικού ανώτατου ορίου, υπόκειται το 2017 στις παρακάτω μειώσεις:

-0,79 % προκειμένου η “θεωρητική” αξία των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2017 να προσαρμοστεί στο ανώτατο δημοσιονομικό όριο βασικής ενίσχυσης.

-3,125 % προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι από τον εθνικό φάκελο για την κάλυψη της αύξησης του ανώτατου δημοσιονομικού ορίου των συνδεδεμένων ενισχύσεων, όπως αυτές τροποποιήθηκαν αρχής γενομένης από το 2017 στην Ελλάδα

-4,5 % προκειμένου να εξασφαλιστούν διαθέσιμες πιστώσεις για τη χορήγηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα 2017 σε νεαρής ηλικίας και νεοεισερχόμενους γεωργούς το 2017.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass