ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο Γ. Λαμπρούλης για τον καταρροϊκό και το αφορολόγητο νέων αγροτών

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 16:04

Η καταβολή αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους του Ν. Λάρισας για τις καταστροφές του ζωικού κεφαλαίου που υπέστησαν το 2014 είναι το θέμα ερώτησης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης επισημαίνοντας: «Διανύουμε την τρίτη χρονιά από τις καταστροφές που υπέστη το ζωικό κεφάλαιο (βοοειδή, αίγες, πρόβατα) των κτηνοτρόφων στον Ν. Λάρισας, λόγω του καταρροϊκού πυρετού.

Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη νόσος έπληξε πολλές περιοχές της χώρας την ίδια χρονιά (πανδημία) οδηγώντας σε τεράστιες καταστροφές. Κάτω από τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει κάποια μέτρα και κυρίως την αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων. Αντί όμως να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους (όπως εξάλλου είχε δεσμευτεί και το υπουργείο), διανύουμε την τρίτη χρονιά χωρίς να έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ.

Γίνεται κατανοητό πως η κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι είναι τραγική αφού όχι μόνο απώλεσαν το εισόδημά τους από την καταστροφή, αλλά επιβαρύνθηκαν οικονομικά και για την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση. Δίκαιη λοιπόν η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων για τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις και την απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής τους, αλλά και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν από τα συνολικότερα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

*Σε άλλη ερώτηση του Γ. Λαμπρούλη, για την έκπτωση φόρου των νεοεισερχόμενων αγροτών, αναφέρονται τα εξής: «Την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των νεοεισερχόμενων αγροτών, προκαλεί η απώλεια της έκπτωσης φόρου (αφορολόγητο) που δικαιούνται ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Το πρόβλημα ανέκυψε όταν οι ενδιαφερόμενοι κατά τη διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος (αποκτηθέντα εισοδήματα το 2016), διαπίστωσαν πως εξαιρούνται από την έκπτωση φόρου (σε σχέση με τους άλλους αγρότες) επειδή δεν φαίνονται στο μητρώο αγροτών του Υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να πληρώσουν από το πρώτο ευρώ για τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, που σε συνδυασμό με την αύξηση του συντελεστή από 13% στο 22%-45% φέτος, έχει ως συνέπεια οι εν λόγω φορολογούμενοι να απειλούνται με εξοντωτικούς φόρους αλλά και αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη και οφείλει άμεσα να δώσει λύση. Θυμίζουμε πως το αφορολόγητο κατακτήθηκε μετά από τους μαχητικούς αγώνες του αγροτικού κινήματος ως ένα ελάχιστο μέτρο ανακούφισης από την άγρια φοροεπιδρομή, τη φορολεηλασία και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας δηλαδή την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass