Έδωσαν τα χέρια στον κοινό αγώνα

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2017 14:52

Τα χέρια έδωσαν χθες το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου, της πρώην επαρχίας, με τους αγρότες Τυρνάβου – Αργυροπουλίου – Λυγαριάς στο μπλόκο της Μελούνας, στη διασταύρωση Αργυροπουλίου.

Το μπλόκο των αγροτών στη Μελούνα επισκέφθηκε εκ μέρους των συναδέλφων του κτηνοτρόφων της περιοχής το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του μεγαλύτερου κτηνοτροφικού συλλόγου της χώρας, του Αμπελώνα, ο οποίος αριθμεί πάνω από 180 κτηνοτρόφους με 65.000 αιγοπρόβατα, κ. Ζήσης Παρλίτσης.

Μετά τη συνάντηση στη Μελούνα ο κ. Ζήσης Παρλίτσης τόνισε ότι τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής μας είναι δίκαια και πολλά από αυτά είναι κοινά. Σημείωσε επίσης ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι πιέζονται από τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα όπως είναι η φορολόγηση, το ασφαλιστικό, οι ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι από τον ολικό παγετό και τη μείωση της παραγωγής γάλακτος κατά 50% αλλά και η απώλεια σε ζωικό κεφάλαιο αφού τα νεογέννητα αμνοερίφια, αλλά και μεγάλα ζώα πέθαναν από τις υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν στην αρχή του Γενάρη τους -19 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα ο κ. Παρλίτσης τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι ζητούν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ γάλακτος και ζωικού κεφαλαίου από τον παγετό.

ΟΙ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιου Τσικριτσή ο οποίος τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι είναι ο πρώτος κλάδος ο όποιος έχει χτυπηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αγρότες μαζί με τους κτηνοτρόφους κάνουν κοινό και δίκαιο αγώνα για να επιβιώσει η γεωργία και η κτηνοτροφία στη χώρας μας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας η οποία στηρίζεται στους δύο αυτούς πρωτογενείς τομείς.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς κ. Νίκου Ρεβήσιου ο οποίος τόνισε και αυτός με τη σειρά του ότι: «Τα προβλήματα κτηνοτρόφων και αγροτών είναι κοινά και όταν μία βέργα είναι μόνη σπάει εύκολα όταν όμως είναι δύο βέργες μαζί, δηλαδή αγρότες και κτηνοτρόφοι, δεν σπάει ποτέ.

Ο κ. Ρεβήσιος έκανε επίσης μια εκτενή αναφορά στα αιτήματα των αγροτών που αγγίζουν καίρια και τους κτηνοτρόφους με αποκορύφωμα το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass