Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο ΠΓΝΛ

* ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2024 14:31

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στην Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αξιοποιώντας δράσεις της Περιφέρειας οι οποίες θα προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως συμφώνησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιώργος Βασιλόπουλος.

Με την απόφαση αυτή υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα και καλύπτεται μία διαχρονική ανάγκη για τους ασθενείς της 5ης ΥΠΕ. Η μονάδα θα μπορεί να νοσηλεύει 15 περιστατικά ανά έτος. Στην παρούσα φάση λαμβάνουν την εν λόγω αγωγή σε κέντρα εκτός Θεσσαλίας. Παράλληλα η λειτουργία αυτής της μονάδας εντάσσει το ΠΓΝΛ στο δίκτυο των νοσοκομείων που θα μπορούν να παρέχουν και νεότερες κυτταρικές θεραπείες. Ουσιαστικά η χρηματοδότηση προβλέπει τη δημιουργία της μονάδας με εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση δομικών αλλαγών οι οποίες θα επιτρέψουν τη νοσηλεία μέσω μονάδας θετικής πίεσης των ανοσοκατεσταλμένων ασθενών. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής κ. Γιώργος Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα για το αυξημένο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τη στήριξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και εκφράζοντας και το προσωπικό της Κλινικής, δήλωσε ευγνωμοσύνη προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη για την παραπάνω πρωτοβουλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass