Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η Λάρισα τίμησε τον Κώστα Φέρρη

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2017 22:45
Από τη βράβευση του Κώστα Φέρρη Από τη βράβευση του Κώστα Φέρρη

Τίτλοι τέλους έπεσαν στο 3ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Λάρισας, χθες βράδυ στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Μετά από μια εβδομάδα προβολών σπουδαίων ταινιών παρουσία των δημιουργών τους, το Πανόραμα έριξε χθες βράδυ αυλαία με τη βράβευση του σπουδαίου σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη, στον οποίο ήταν και αφιερωμένο το φετινό πανόραμα.

Χθες οι Λαρισαίοι φίλοι του κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα master class από τον Κώστα Φέρρη και με την ολοκλήρωσή του ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας βράβευσε τον σπουδαίο δημιουργό. Σε σύντομη ομιλία του ο αντιδήμαρχος αναφερόμενος στο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου, εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για τη διοργάνωση όσο και για την ανταπόκριση του κοινού, τονίζοντας ότι όλοι οι στόχοι επιτεύχθηκαν. «Για μια εβδομάδα είδαμε πολύ και καλό σινεμά, ελληνικό σινεμά, το δικό μας σινεμά. Και γνωρίσαμε αρκετούς από τους ανθρώπους του. Αυτούς που κάνουν σινεμά, γιατί το αγαπάνε. Σε πείσμα των καιρών, θα προσπαθήσουμε να ξαναφέρουμε το κοινό στην αίθουσα, να ξαναεμπιστευτούμε τους Έλληνες δημιουργούς, να ξαναγαπήσουμε τις ελληνικές ταινίες, αυτές που έσπαγαν τα ταμεία, όπως η «Λούφα και Παραλλαγή», τα «Πέτρινα Χρόνια», ο «Ξαφνικός Ερωτας», η «Τιμή της Αγάπης», το «Ρεμπέτικο», η «Πολίτικη Κουζίνα», οι «Νύφες». Οι ταινίες - διαμάντια πρέπει να λάμψουν και πάλι στο σκοτάδι της κινηματογραφικής αίθουσας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, στο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς τον Κώστα Φέρρη σημείωσε « Όταν βλέπεις τον Κώστα Φέρρη, σκέφτεσαι κατευθείαν τον κινηματογράφο. Πολυσχιδής, ανήσυχος κι ακάματος εργάτης της τέχνης. Τον θυμόμαστε ως «Εξόριστο στην Κεντρική Λεωφόρο», στο φιλμ του Νίκου Ζερβού και, πολύ περισσότερο, τον συνδέουμε με το δικό του συγκλονιστικό «Ρεμπέτικο» που κέρδισε την Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο το 1984. Ή, περνώντας στην τηλεόραση, ξεκινάμε από τα 52 επεισόδια της σειράς «Έμποροι των Εθνών» που γύρισε το 1973-74.

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος κινηματογράφου, θεάτρου, πολυμέσων και άλλων θεαμάτων, λιμπρετίστας, στιχουργός, παραγωγός ταινιών και μουσικών έργων, μοντέρ και ενίοτε ηθοποιός ή τραγουδιστής, κατά καιρούς δημοσιογράφος, εκδότης, τηλεοπτικός παρουσιαστής και δάσκαλος σκηνοθεσίας, με τρία διεθνή βραβεία και περισσότερα από 30 εθνικά, μέλος της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ο Κώστας Φέρρης είναι ένας από τους πλέον πολυπράγμονες κινηματογραφικούς δημιουργούς στη χώρα μας. Από αυτούς, που είναι η ζωντανή απόδειξη, πως η Ελλάδα Μπορεί!». Στη συνέχεια ο κ. Σάπκας απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Φέρρη, ο οποίος συγκινημένος μίλησε με θερμά λόγια για την προσπάθεια που γίνεται στην πόλη αναφορικά με τα κινηματογραφικά δρώμενα. Η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας κ. Θεοδώρα Μουκούλη πρόσφερε στον κ. Φέρρη, αναμνηστικό υλικό από το 3ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας(ΟΚΛΕ), ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Καλαντίδης, μίλησε για τον Κώστα Φέρρη με ιδιαίτερη αναφορά στην ταινία του «Ρεμπέτικο», η οποία και προβλήθηκε αμέσως μετά. Το Πανόραμα ανανέωσε το ραντεβού του με τους σινεφίλ της πόλης για την επόμενη χρονιά.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass