Ενημερώθηκαν για τον καρκίνο μαστού

* ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2024 16:47

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην πλατεία Λαού των Φαρσάλων η ενημερωτική δράση για το δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά».

Πλήθος γυναικών έσπευσαν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να λάβουν έντυπο υλικό σχετικά με τη σπουδαιότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η δράση, που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας, εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Υπενθυμίζεται ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από κακοήθεις όγκους στις γυναίκες και την πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 45 έως 60 ετών. Στη χώρα μας καταγράφονται πάνω από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ετησίως. Στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, το Δημαρχείο Φαρσάλων θα φωταγωγηθεί το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου.
Δικαιούχοι του Προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» είναι γυναίκες ελληνικής υπηκοότητας και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, ηλικίας 45-74 ετών, οι οποίες δεν έχουν υποβληθεί σε μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες και δεν έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού τα τελευταία 5 έτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος) και κλινική εξέταση. Σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Φαρσάλων και υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας κ. Σοφία Χατζηπλή τόνισε τα εξής: «Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου διοργάνωσε τη δράση ενημέρωσης για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά». Η ανταπόκριση ήταν πάρα πολύ μεγάλη και ο κόσμος το είδε θετικά. Η πρόληψη σώζει ζωές και πρέπει να συμμετέχουμε σε αντίστοιχες δράσεις».
Η Φωτεινή Πιτσιάβα, μαία του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, δήλωσε τα εξής: «Η δράση αυτή που γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων έχει ως στόχο την ενημέρωση για το δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» και για να αναδείξει τη μεγάλη σημασία στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του, γιατί ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωστεί έγκαιρα είναι ιάσιμος και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο https://mastografia.gov.gr/.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass