Πρωτιά με ανατροπή για Ν. Ανδρουλάκη στη Λάρισα

* Κέρδισε τη «μάχη» των εσωκομματικών εκλογών βγαίνοντας ενισχυμένος στον β’ γύρο * Αισθητά μειωμένη η συμμετοχή * Σε δύο Δήμους, νικητής ο Χ. Δούκας * Τα αποτελέσματα σε όλους τους Δήμους του νομού

Η κάλπη μίλησε και νικητής των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στον Νομό Λάρισας σημειώθηκε ανατροπή σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε την πρωτιά με ποσοστό 50,38% και παραμένει στο τιμόνι της παράταξης.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ο β’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών έκρυβε εκπλήξεις, αφού το αποτέλεσμα της κάλπης έφερε στην πρώτη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη, όταν στον α’ γύρο, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, νικητής είχε αναδεχθεί ο Χάρης Δούκας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αύξησε τη δύναμή του στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, καταφέρνοντας να εκλεγεί πρώτος με 2.390 σταυρούς (στον α’ γύρο είχε ποσοστό 26.5% και 1.655 σταυρούς), ενώ ο Χάρης Δούκας βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 2.354 σταυρούς (στον α’ γύρο είχε λάβει ποσοστό 31,6% και 1.974 ψήφους). Το χθεσινό αποτέλεσμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορεί η διαφορά των προσώπων που διεκδίκησαν την προεδρία της παράταξης να είναι μόλις 36 ψήφοι σε όλον τον Νομό Λάρισας, ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης ενισχύθηκε, λαμβάνοντας 735 περισσότερες ψήφους από την πρώτη αναμέτρηση, ενώ ο Χάρης Δούκας αύξησε σε μικρότερο βαθμό το ποσοστό του, εξασφαλίζοντας 380 περισσότερους ψήφους από την πρώτη Κυριακή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 7 Δήμους του Νομού Λάρισας ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε στους 5, ενώ στους Δήμους Ελασσόνας και Κιλελέρ πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο Χάρης Δούκας. Στα 16 εκλογικά κέντρα του νομού προσήλθαν χθες συνολικά 4.789 μέλη και φίλοι της παράταξης για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αριθμός αισθητά μειωμένος, καθώς την πρώτη Κυριακή ο αριθμός τους ανήλθε σε 6.241, μειωμένος δηλαδή κατά 1.452 εκλογείς. Βρέθηκαν 45 άκυρα και λευκά.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
*Στον Δήμο Φαρσάλων ο Ανδρουλάκης έλαβε 201 ψήφους και ο Δούκας 176. Άκυρα-λευκά 4.
*Στον Δήμο Αγιάς ο Ανδρουλάκης έλαβε 216 ψήφους και ο Δούκας 171. Άκυρα-λευκά 5. Τον έως τώρα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη, επέλεξε η περιοχή του Δήμου Αγιάς στο τιμόνι του Κινήματος κατά τη χθεσινή δεύτερη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών. Ενώ πριν επτά μέρες επέλεξε, μεταξύ έξι υποψηφίων, πρώτο τον Παύλο Γερουλάνο με 162 ψήφους και ποσοστό 34,7%, δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη με 113 ψήφους και ποσοστό 24,2%, και τρίτο τον Χάρη Δούκα με 110 ψήφους και ποσοστό 23,6%, χθες έφερε στην πρώτη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη και άφησε στη δεύτερη τον συνυποψήφιό του, δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 216 ψήφους ή 55,8% (132 στην Αγιά, 33 στη Μελιβοία και 51 στο Στόμιο) και ο Χάρης Δούκας 171 ψήφους ή 44,2% (71 στην Αγιά, 50 στη Μελιβοία και 50 στο Στόμιο). Να σημειωθεί ότι στις αντίστοιχες εκλογές του 2021 η περιοχή του Δήμου Αγιάς είχε επιλέξει ως πρώτο τον κ. Ανδρουλάκη στις ψηφοφορίες και των δύο Κυριακών. Στη δεύτερη Κυριακή τον είχε επιλέξει με ποσοστό 73,7%.
*Στον Δήμο Ελασσόνας ο Ανδρουλάκης έλαβε 335 και ο Δούκας 375 ψήφους. Άκυρα-λευκά 4.
*Στον Δήμο Κιλελέρ ο Ανδρουλάκης έλαβε 163 και ο Δούκας 293 ψήφους. Άκυρα-λευκά 10.
*Στον Δήμο Τεμπών ο Ανδρουλάκης έλαβε 150 και ο Δούκας 94 ψήφους. Άκυρα-λευκά 4.
*Στον Δήμο Τυρνάβου ο Ανδρουλάκης έλαβε 220 και ο Δούκας 187 ψήφους. Άκυρα-λευκά 2. Πιο συγκεκριμένα, στο εκλογικό τμήμα Τυρνάβου ο Ανδρουλάκης έλαβε 178 ψήφους και ο Δούκας 144, ενώ στο Δαμάσι ο Ανδρουλάκης 42 και ο Δούκας 43.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
*Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λάρισας κ. Γιάννης Μαλάκος σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε τα εξής: «Η κάλπη μίλησε στέλνοντας μήνυμα ενότητας για μια παράταξη ισχυρή που θα εργαστεί για το καλό του τόπου. Ευχαριστώ τα μέλη και τους φίλους που προσήλθαν να ψηφίσουν και τις δύο Κυριακές σε μια εκλογική διαδικασία που κύλησε δίχως απρόοπτα και με θετικό κλίμα».
* Η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Δήμου Τυρνάβου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας, σημειώνοντας τα ακόλουθα: «Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τα μέλη που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, καθώς και τους πολίτες που συμμετείχαν, ενισχύοντας με την ψήφο τους την προοδευτική φωνή του κινήματός μας».
Ν. Πολυγένη, Ν. Γουργιώτης,
Γ. Γκαντέλος, Γ. Μαλίτας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass