Η Λάρισα γιόρτασε την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Ποδήλατο και περπάτημα ο τρόπος μετακίνησης ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2024 13:36

Μια πόλη χωρίς αυτοκίνητο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες οι Λαρισαίοι. Το περπάτημα, το ποδήλατο και οι συγκοινωνίες ήταν οι τρόποι με τους οποίους μετακινήθηκαν οι συμπολίτες, χθες, γιορτάζοντας έτσι την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο που έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Το κέντρο της Λάρισας έγινε άβατο για τα αυτοκίνητο, με τους Λαρισαίους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο Δήμος Λαρισαίων. «Ο δημόσιος χώρος ανήκει δικαιωματικά στους πολίτες. Για να περπατήσουν, να ανασάνουν, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να χαρούν, να ερωτευτούν και να απολαύσουν το δικαίωμα απλά να υπάρξουν στις πόλεις τους. Περπάτημα, ποδήλατο και δημόσια συγκοινωνία πρέπει να γίνουν οι πρώτες επιλογές για όσους εργάζονται, διαμένουν ή επισκέπτονται τη Λάρισα», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος σε σχετικό μήνυμά του.

«Είναι προφανές ότι μια πόλη» συνέχισε ο κ. Μαμάκος, «όπου όλοι οι άνθρωποι, τα μέσα μεταφοράς και οι δραστηριότητες έχουν επαρκή χώρο, προσφέρει περισσότερη κοινωνική ισότητα, περισσότερη οδική ασφάλεια, λιγότερο θόρυβο, λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση και καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό πρέπει και να το υπερασπιστούμε και να το κάνουμε μέρος της συνείδησης όλων μας. Κι αν μπορούμε μια βδομάδα, όπως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, μπορούμε πολλές βδομάδες, μπορούμε σε καθημερινή βάση», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.
Μικροί και μεγάλοι Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν ποδήλατο και να περπατήσουν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, χωρίς τον κίνδυνο των αυτοκινήτων δίπλα τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass