Αντίστροφη μέτρηση για το παζάρι της Λάρισας

*ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ *ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ *ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ * ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 13:42

Πυρετωδώς ετοιμάζεται ο Δήμος Λαρισαίων για τη διοργάνωση του παζαριού στην πόλη μας, προχωρώντας αυτόν τον μήνα, σε δημοπρασίες μίσθωσης των χώρων της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης, όπου και φιλοξενείται κάθε χρόνο.

Αναλυτικότερα, προγραμμάτισε δύο δημοπρασίες, που αφορούν η μία στον χώρο του Λούνα-Παρκ και η άλλη στον χώρο που θα φιλοξενηθούν τα διαφόρων ειδών εμπορεύματα αλλά και οι ταβέρνες.
Σε προκήρυξή του, καταθέτει αντίστοιχα, τους όρους και τις προϋποθέσεις των δημοπρασίων, το κόστος του μισθώματος, αλλά και τις υποχρεώσεις των μισθωτών, για την ομαλή λειτουργία του παζαριού.
ΜΙΣΘΩΣΗ ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ
Ο Δήμος Λαρισαίων «διενεργεί φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του
χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας Λούνα –Παρκ, στη Νεάπολη, έκτασης 15.000 τ.μ. κατά προσέγγιση, όπου πραγματοποιείται η ετήσια εμποροπανήγυρη της Λάρισας.
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική - πλειοδοτική και θα διεξαχθεί στις 22/08/2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.00 π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Λάρισας (Ίωνος Δραγούμη 1, 3ος όροφος) από την επιτροπή
διεξαγωγής δημοπρασιών.
Σε περίπτωση που η δημοπρασία δε φέρει αποτέλεσμα θα επαναληφθεί στις 29/08/2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.00 π.μ. με τους ίδιους όρους και στον ίδιο χώρο.
Αν και η δεύτερη δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε ολόκληρου είτε κατά τμήματα, εάν δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που να διαθέτουν όλα τα παιχνίδια.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των εκατόν δέκα χιλιάδων (110.000,00 €) ευρώ, επιπλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι είκοσι έξι χιλιάδων τετρακοσίων (26.400,00 €) ευρώ, για την εκμίσθωση του χώρου.
Η μίσθωση θα διαρκέσει από 15-09-2024 έως 05-10-2024. Σημειωτέον, ότι το λούνα παρκ θα λειτουργήσει από 23/09/2024 έως 30/09/2024, όσο δηλαδή θα διαρκέσει και η εμποροπανήγυρη - εκτός ειδικών περιπτώσεων και περιπτώσεων ανωτέρας βίας, που η ημερομηνία διεξαγωγής θα καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην περίπτωση αυτή θα μεταβληθεί αντιστοίχως και η διάρκεια μίσθωσης - και το χρονικό διάστημα που προηγείται και έπεται της λειτουργίας θα αφορά την εγκατάσταση και απεγκατάσταση του εξοπλισμού του, με απαραίτητη προϋπόθεση την έκδοση από το Δήμο, άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας του Λούνα Παρκ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Ο μισθωτής θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση του Λούνα Παρκ στον χώρο που θα εκμισθώσει το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, για δυνατότητα αυτοψίας από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Απαγορεύεται απόλυτα η σιωπηρά αναμίσθωση, καθώς και υπεκμίσθωση του μισθίου από το μισθωτή.
ΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ
Επίσης, ο Δήμος Λαρισαίων «διενεργεί φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του χώρου της σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης και του χώρου πέριξ αυτής, για τη λειτουργία και διεξαγωγή της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας έτους 2024.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 22/08/2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Λάρισας (Ίωνος Δραγούμη 1, 3ος όροφος) από την επιτροπή διεξαγωγής δημοπρασιών.
Σε περίπτωση που η δημοπρασία δε φέρει αποτέλεσμα θα επαναληφθεί στις 29/08/2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. με τους ίδιους όρους και στον ίδιο χώρο. Αν και η δεύτερη δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00 €) ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι εβδομήντα δυο χιλιάδων (72.000,00 €) ευρώ, για την εκμίσθωση του χώρου. Η μίσθωση θα διαρκέσει από την ημερομηνία υπογραφής του συμφωνητικού μίσθωσης, μετά το πέρας της κατακύρωσης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, έως τις 10/10/2024 για χρονικό διάστημα απαραίτητο για την απεγκατάσταση των κατασκευών.
Ο μισθωτής υποχρεούται με δικές του δαπάνες να έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση όλων των περιπτέρων και υποδομών στο χώρο που θα εκμισθώσει, το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, για δυνατότητα αυτοψίας από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Ο μισθωτής υποχρεούται να αναθέσει την ηλεκτροδότηση των περιπτέρων και των χώρων της εμποροπανήγυρης σε φυσικό/α ή νομικό/α πρόσωπο/α.
Επίσης, οφείλει να διαθέτει ικανό σε αριθμό προσωπικό, ώστε να επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού σε όλη την έκταση, και καθ’ όλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης.
Οι ανώτατες τιμές για τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση που δύναται να χρεώνονται στους εκμεταλλευτές των παραγκών θα είναι τριάντα έξι (36€) ευρώ, επιπλέον ΦΠΑ 24%, δηλαδή 44,64 € για κάθε πρίζα και τριάντα (30€) ευρώ επιπλέον ΦΠΑ 24%, δηλαδή 37,20 € για κάθε λαμπτήρα. Στην περίπτωση σειράς 5 λαμπτήρων (γιρλάντα) θα χρεώνει εξήντα δύο (62,00 €) ευρώ επιπλέον ΦΠΑ 24%, δηλαδή 76,88€.
Η αξία της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, βαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή.
Οι εκμεταλλευτές των παραγκών θα επιβαρύνονται και με τις δαπάνες κατασκευής των περιπτέρων κατά ανώτατη τιμή ως εξής: Εβδομήντα (70 €) ευρώ για κάθε περίπτερο πέριξ του χώρου της σκεπαστής αγοράς και εξήντα (60€) ευρώ για κάθε περίπτερο εντός του χώρου της σκεπαστής αγοράς, πλέον ΦΠΑ 24%, καθώς επίσης και με τα έξοδα για την ηλεκτροδότηση και ηλεκτροφωτισμό των περιπτέρων.Οι εκμεταλλευτές των περιπτέρων των χαλβαδοπωλείων θα επιβαρύνονται με τις δαπάνες κατασκευής των περιπτέρων κατά ανώτατη τιμή τριακόσια πενήντα (350,00 €) ευρώ επιπλέον ΦΠΑ 24%, για την κατασκευή κάθε περιπτέρου.
Οι εκμεταλλευτές των περιπτέρων των ταβερνών θα επιβαρύνονται με τις δαπάνες κατασκευής των περιπτέρων κατά ανώτατη τιμή τριακόσια πενήντα (450,00 €) ευρώ επιπλέον ΦΠΑ 24%, για την κατασκευή κάθε περιπτέρου.
Σημειώνεται ότι ισχύει ειδική έκπτωση 20% για τους Λαρισαίους εμπόρους μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και τους δημότες Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass