«Παίρνει τάφους από το Ορθόδοξο για να δώσει χώρο στο Εβραϊκό;»

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΚΩΝ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2023 17:33

«Παράνομη επέκταση στο Παλαιό Κοιμητήριο που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Λάρισας» καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Κων. Αργυρόπουλος. Όπως σημειώνει σε ερώτησή του ο κ. Αργυρόπουλος «πληροφορηθήκαμε ότι η δημοτική αρχή έχει σκοπό να ξεκινήσει εργασίες για να κάνει παράνομη επέκταση στο Παλαιό Κοιμητήριο που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό σε κατοικημένη περιοχή (Ανθούπολη), η οποία απαγορεύεται βάσει της κείμενης νομοθεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και κοιν Υπηρ. Α5/1210 της 19-4/10-5-1978 ΦΕΚ 424Β Περί όρων ιδρύσεως κοιμητηρίων.
Το Άρθρο 3 το οποίο λέει συγκεκριμένα ότι τα κοιμητήρια που επεκτείνονται πρέπει να απέχουν 250 μέτρα από τα άκρα του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως και 100 μέτρα από μεμονωμένες κατοικίες.
Επίσης τα επιφανειακά νερά της βροχής που προέρχονται από κοιμητήρια δεν πρέπει να ρυπαίνουν ή να μολύνουν τα γύρω φρεάτια ή άλλες πηγές πόσιμου νερού. Το άρθρο 17 λέει ότι η παρούσα ισχύει σε όλη την επικράτεια. Το άρθρο 18 επισημαίνει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και σε περίπτωση υποτροπής σε ένα χρόνο τιμωρούνται με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.
Επίσης η απόφαση με αριθμό 188 του 1994 του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας λέει για σταμάτημα της λειτουργίας και συνέχιση μόνο των υφιστάμενων οικογενειακών τάφων μέχρι την πλήρη κατάργηση.
Όπως είπε ο κύριος Αδαμόπουλος προσωπικά σε μένα: απαγορεύεται δια ροπάλου να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στο Παλαιό Κοιμητήριο, το ρόπαλο κύριε Αδαμόπουλε θα το χρησιμοποιήσετε και στους κ.κ. Καλογιάννη και Σούλτη που θέλουν να παρανομήσουν;
Ερωτώ λοιπόν τη δημοτική αρχή Καλογιάννη αν έχει σκοπό να υλοποιήσει την παράνομη ενέργεια της επέκτασης στο Παλαιό Κοιμητήριο παίρνοντας χώρο από το Ορθόδοξο Χριστιανικό Κοιμητήριο, μετακινώντας τάφους και βγάζοντας νεκρούς ώστε να δοθεί σε συγκεκριμένη θρησκευτική κοινότητα και αν έχετε ενημερώσει την κοινότητα ότι η πράξη αυτή είναι παράνομη βάσει της κείμενης Ελληνικής νομοθεσίας» καταλήγει ο κ. Αργυρόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass