Ερντογάν ο μεγαλομανής!

ΚΤΙΖΕΙ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ-ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2021 12:01

ΑΓΚΥΡΑ

Αποφασισμένος να «εμπνεύσει το φόβο» στους εχθρούς της Τουρκίας εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

που βάλθηκε να χτίσει ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα στην Άγκυρα, για να στεγαστεί εκεί το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Το «Συγκρότημα της Ερυθράς Ημισελήνου», που τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν ήδη να βαφτίσουν «Τουρκικό Πεντάγωνο», θα στεγάζει επίσης το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τα επιτελεία του στρατού ξηράς, της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Το κτίριο σε σχήμα ημισελήνου και αστεριού, που παραπέμπει στα σύμβολα της τουρκικής σημαίας, θα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο αμερικανικό Πεντάγωνο – καθώς θα έχει έκταση 13 εκατ. τ.μ. με τους εσωτερικούς χώρους να φθάνουν τα 890.000 τ.μ. και θα απασχολείται σ’ αυτό προσωπικό 15.000 ατόμων. «Θα δημιουργήσουμε εδώ ένα κτίριο που θα εμπνέει το φόβο στους εχθρούς μας με τη μεγαλοπρέπειά του και εμπιστοσύνη στους φίλους μας», κόμπασε στη σχετική τελετή ο Ερντογάν. «Πιστεύω ότι μνημειακού χαρακτήρα κτίρια, όπως το προεδρικό μέγαρο και το πρότζεκτ της “Ερυθράς Ημισελήνου” είναι επίσης σύμβολα του έθνους μας που αποπνέουν ισχύ ενώ εξυπηρετούν και τον θεμελιώδη σκοπό τους», πρόσθεσε. Ο Ερντογάν είχε επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μια εκστρατεία επίδειξης των στρατιωτικών επιτευγμάτων και της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας -προ ημερών υπέγραψε το πρώτο αναβαθμισμένο εγχώριας κατασκευής πολεμικό drone Akinci («Επιδρομέας») - σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη δημοσκοπική του κατρακύλα λόγω του πληθωρισμού, των φονικών πυρκαγιών του Αυγούστου και της άφιξης νέων προσφύγων από το Αφγανιστάν.ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Ο Ερντογάν, μιλώντας προχθές Σάββατο σε κομματικά στελέχη στη Ριζούντα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση της χώρας του ότι προσπάθησε να κρατήσει κλειστή την Αγία Σοφία σε αντίθεση με τον ίδιο που την απέδωσε «στους από την εποχή του Πορθητή ιδιοκτήτες της». «Εμείς καθορίσαμε καλά τον δρόμο μας. Και ο δικός μας δρόμος δεν είναι ο δρόμος ο δικός τους. Ή θα πάρω το Βυζάντιο, ή το Βυζάντιο θα πάρει εμένα. Αυτό το συμβόλαιο είναι δικό μας και όχι δικό τους» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν στην ομιλία του, σύμφωνα με τα tourkikanea.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass