Aμεσα εργασίες αποκατάστασης του ταρτάν στο ΕΑΚ Λάρισας

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑ - Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2024 12:22

Του Σωτ. Κέλλα
Το ρεπορτάζ της «Ελευθερίας» την περασμένη Πέμπτη για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο ταρτάν έναν μόλις χρόνο μετά την κατασκευή του ήρθε να επιβεβαιώσει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας μετά από αυτοψία που έκανε και ζήτησε άμεσα να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την εταιρεία που ανέλαβε το έργο κατασκευής του.


Το γεγονός ότι υπάρχει πενταετής εγγύηση αποτελεί το δυνατό σημείο αποκατάστασης των ζημιών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας το εκμεταλλεύτηκε σε υπέρτατο βαθμό, ώστε η νεολαία να γυμνάζεται χωρίς κινδύνους και η Λάρισα να μπορεί να διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις.
Άλλωστε, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ζήτησε τα έργα να γίνονται με διεθνείς προδιαγραφές.
Σχετικά με τις μικρότερες διαστάσεις του κλοβού σφαιροβολίας ειπώθηκε ότι έγινε με αυτόν τον τρόπο γιατί δίνεται σε χρήση μόνο για υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών.
Τέλος, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι δεν έγινε οριστική παραλαβή του έργου, αλλά προσωρινή, με επιφύλαξη σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο.
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ. Λάρισας, «Αλκαζάρ», επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Π.Ε. Λάρισας.
Κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε διαπιστώθηκαν φθορές στον ελαστικό τάπητα (ταρτάν) του στίβου και αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες επιμελούς καθαρισμού του με ειδικά μηχανήματα, με σκοπό να αποκαλυφθούν τυχόν άλλες ατέλειες. Όλες οι εργασίες που θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση θα γίνουν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας, καθώς ο ελαστικός τάπητας σύμφωνα με τα εγκεκριμένα τεύχη δημοπράτησης, συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση. Οι εργασίες αυτές θα εκτελούνται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο από 22/2/2024 Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής του έργου είχε διατυπωθεί επιφύλαξη σχετική με τον ποιοτικό έλεγχο που αφορούσε τη «Διάστρωση συνθετικού τάπητα στίβου (ταρτάν)». Κατά τον έλεγχο κι ενώ το ταρτάν είχε πιστοποιηθεί από διαπιστευμένο φορέα, την ISP, και είχε βρεθεί να πληροί της προδιαγραφές της World Athletics, παρατηρήθηκαν ακριβώς μετά την ολοκλήρωση της διάστρωσης και το πέρας της διαγράμμισης έντονες φθορές, οι οποίες σε πρώτη φάση είχαν αποκατασταθεί τοπικά. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 23/6/2021 και κατακυρώθηκε μετά από ανοιχτή διαδικασία στον ανάδοχο στις 22/9/2021 με δαπάνη έργου κατά την προσφορά 695.327,99 ευρώ.
Ο κ. Κουρέτας, στη συνέχεια, μαζί με το κλιμάκιο που τον συνόδευε, επισκέφθηκε τον βοηθητικό χώρο προπόνησης, για τον οποίο είχαν διατυπωθεί ενστάσεις σε σχέση με τη βαλβίδα σφαιροβολίας. Διευκρινίστηκε ότι χρησιμοποιείται μόνο από νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, υποψήφιους/-ες των ΤΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών. Για τα αθλήματα ρίψεων υπάρχει ειδικός χώρος εκτός των εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ. Λάρισας, δίπλα στη νέα κοίτη του Πηνειού ποταμού, στον οποίο, όμως, δεν έχει εκτελεστεί ακόμη καμία εργασία.
Στο κλιμάκιο που επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις συμμετείχαν εκτός από τον περιφερειάρχη, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Θ.), στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης, η γενική διευθύντρια Έργων και Υποδομών της Π.Θ. κ. Κωνσταντίνα Ζαμπούνη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Ντάγιας, ο πρόεδρος του Ε.Α.Κ. Λάρισας κ. Χρήστος Μαϊμουλιώτης και ο πρόεδρος της ανάδοχης εταιρείας του έργου «SOLIS Α.Ε.» κ. Χρήστος Καρκαντός.

 

Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Η υπόθεση των προβλημάτων στο ταρτάν έχει φθάσει και στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, που ζητάει τον φάκελο του έργου, καθώς έγινε από προκατόχους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος θα αφορά στην πληρωμή του έργου πριν την οριστική παραλαβή. Χθες από το φιλικό περιβάλλον του ανέφεραν ότι θα αναζητηθούν ευθύνες αν χρειαστεί γιατί εκτίθεται η πολιτεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass