ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΑΕΛ 3-3

Οσα δεν έδειξαν οι κάμερες…

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ - ΠΑΡΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΟΙ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΞΑΝΘΗ - ΤΟ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΒΟΣΝΙΑΔΗ ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2024 11:47

Του Σωτ. Κέλλα
Η ΑΕΛ προχθές στο Πανθεσσαλικό στάδιο απώλεσε τους πρώτους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 αφού αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Νίκη Βόλου με 3-3, μετά από ένα παιχνίδι που είχε έντονες διακυμάνσεις.

Η ΑΕΛ προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα των Ηλιάδη, Κ. Παπαγεωργίου, αλλά στη συνέχεια η Νίκη Βόλου βρέθηκε μπροστά με 3-2 (Δούμτσης, Σαποβάλοφ, Βερνάρδος), για να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος η λαρισινή ομάδα με τον μόνιμο σκόρερ Γιάννη Πασά.
Το τελικό 3-3 άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Πικρή γιατί η Νίκη Βόλου μέχρι τώρα δεν είχε πετύχει νίκη και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, ενώ γλυκιά γιατί έστω και στο τέλος πήρε τον βαθμό, ενώ παραλίγο στην τελευταία φάση του αγώνα να δεχθεί τέρμα, όταν ένας Λαρισαίος παίκτης της Νίκης Βόλου ο Λίταινας λίγο έλειψε να κάνει το 4-3.
Ο αγώνας σίγουρα πρόσφερε πολλά συναισθήματα χαρά σε όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Πάντως από την αρχή έδειξε ότι είναι θεσσαλικό ντέρμπι. Μισή ώρα πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση υπήρξε είσοδος μερίδας οπαδών της Νίκης Βόλου μέσα στον αγωνιστικό χώρο (όπως αναγράφεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και στις εκθέσεις του παρατηρητή αγώνα και του παρατηρητή της ΔΕΑΒ) που έφθασαν μέχρι τη γραμμή του αγωνιστικού χώρου και έβριζαν τους παίκτες της ΑΕΛ. Οι αστυνομικοί αρχικά προσπάθησαν να τους απομακρύνουν και άρχισαν συμπλοκές μεταξύ τους, με αποτέλεσμα για να φύγουν να αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν κροτίδες. Διοικητικοί της Νίκης Βόλου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους οπαδούς.
Η ομάδα του Βόλου κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο. Να αναφέρουμε ότι ουδείς παίκτης της ΑΕΛ απάντησε σε όσα άκουγαν και ιδιαίτερα ο Παναγιωτίδης που είχε θητεία στη Νίκη Βόλου.
Στις εκθέσεις οι δύο παρατηρητές κατά πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι έπεσαν κροτίδες στο δεύτερο και τρίτο γκολ της Νίκης Βόλου από τους οπαδούς της.
Ο αντιπρόεδρος της Νίκης Βόλου προσπάθησε να ρίξει ευθύνες σε συνοδούς της ΑΕΛ, αφού σε δηλώσεις του υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στον αγωνιστικό χώρο έκαναν σουλάτσο κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι είχαμε επισημάνει ότι δεν έχουν δικαίωμα. Ήρθαν με διαπιστεύσεις που ήταν για εντός έδρας ματς και περπατούσαν ανενόχλητοι. Δεν μπορώ εγώ να πάω ν’ αρπάξω κάποιον. Είναι δουλειά άλλου, δεν είναι δική μου. Παρότι το επισημαίνω, δεν είμαι υπεράνθρωπος, ούτε μπορώ να κάνω εγώ τον αστυνόμο. Είναι αποφάσεις που τις παίρνει συγκεκριμένος άνθρωπος.

 

ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ
Αυτό που έκανε αλγεινή εντύπωση παρότι τον αγώνα θα παρακολουθούσε περιορισμένος αριθμός φιλάθλων είναι ότι δεν επέτρεπαν την είσοδο φιλάθλων από τη μια πλευρά του Πανθεσσαλικού σταδίου, ενώ υπήρξε μποτιλιάρισμα πάνω από μισή ώρα, όπως μας έλεγε πρώην διοικητικός της ομάδας (Ζήσης Ντελόπουλος), λόγω μιας νταλίκας φορτωμένης με αυτοκίνητα που δεν μπορούσε να προχωρήσει εξαιτίας της κίνησης!
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που καθυστέρησαν και έχασαν το γκολ του Ηλιάδη…

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Τον αγώνα μεταξύ άλλων παρακολούθησε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Δαλαμπύρα και τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Δρυστέλλα, ενώ στο τέλος είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τον πρόεδρο της ερασ. ΑΕΛ Λάμπρο Ιωακείμ και τους Μπάμπη Γιοντζή και Θανάση Δασταμάνη.


ΟΙ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ
Με Λαρισαίους φίλους βρέθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο πρώην πρόεδρος της Νίκης Βόλου Γιώργος Ξάνθης που έλεγε για την κοινή του θητεία στη Νίκη Βόλου με τον τεχνικό της ΑΕΛ Αλέκο Βοσνιάδη, τις προπονητικές του ικανότητες και το περιβόητο... τεφτέρι του προπονητή.

 

ΤΟ ΤΡΙΚ ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ
Η ΑΕΛ προχθές είχε να αντιμετωπίσει και δύο προβλήματα με τραυματισμούς την παραμονή του αγώνα, των Μπαριέντος και Ακόστα. Τους είχε όμως κανονικά μαζί της αφού οι πληροφορίες έλεγαν ότι η Νίκη Βόλου θα παίξει πάνω στον Μπαριέντος και ήθελε να τους αιφνιδιάσει με διαφορετική ενδεκάδα. Αυτό πέτυχε, αφού στα πρώτα λεπτά η ΑΕΛ προηγήθηκε με 2-0. Ο Μπαριέντος μάλλον δεν θα παίξει ούτε στον αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας με τον Μακεδονικό.
Ο Βοσνιάδης μίλησε χθες στους παίκτες και τους είπε ότι δε δικαιολογείται να γίνονται λάθη από έμπειρους παίκτες, ούτε να προηγείται με 0-2 και να μην υπάρχει σωστή διαχείριση. Η ομάδα όπως έπαιζε μπορούσε να φθάσει στο 0-4, αλλά υπήρχε στο δεύτερο μέρος ένα άσχημο εικοσάλεπτο. Έλειπε η αποφασιστικότητα που υπήρχε σε προηγούμενα παιχνίδια.
Τόνισε ότι πρέπει να παίζουν με «στόφα πρωταθλητή». Από κει και πέρα τους είπε ότι το παιχνίδι λήγει μόλις σφυρίξει ο διαιτητής και στάθηκε στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία της Νίκης Βόλου.
Έκλεισε δίνοντας συγχαρητήρια για την αντίδραση στο 3-2 και την ισοφάριση, ενώ στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων είπε ότι έγινε φάουλ στον Ηλιάδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass