Πετάει για Ντουμπάι ο Μάριος Ογκμποε

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΦΑΤΑΪ ΚΑΙ ΜΟΡΕΪΡΑ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΣ - ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2024 12:00

Του Σωτ. Κέλλα

Οι δρόμοι της ΑΕΛ και του Μάριου Όγκμποε δείχνουν να χωρίζουν, καθώς ο Έλληνας παίκτης πήρε χθες άδεια μίας εβδομάδας, προκειμένου να συζητήσει με ομάδα του Ντουμπάι, έχοντας χάσει, όμως, την προηγούμενη προσφορά άλλης ομάδας από την ίδια χώρα, που του έδινε το ποσό των 150.000 ευρώ για δέκα μήνες!


Ο παίκτης το θεώρησε μεγάλη ευκαιρία και ήρθε σε ρήξη (προπονήθηκε, όμως, προχθές κανονικά) με τον τεχνικό Παύλο Δερμιτζάκη, που με δεδομένο τις δύο μεταγραφές φορ δεν έχει πρόβλημα να φύγει ο Όγκμποε.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε χθες, όπως αναμένονταν, τη σύναψη συμφωνίας για 1,5 έτος με τον Νιγηριανό σέντερ φορ Γκεχίντε Φατάι και με τον Αργεντίνο Λεάντρο Μορέιρα. Ο πρώτος έχει μείνει ελεύθερος από ομάδα της Ρουμανίας, ενώ ο δεύτερος δόθηκε δανεικός από την Άρσεναλ Σαραντί.
Ο Μορέιρα είναι 22χρονών (14/01/2002) και θα παίξει στην ΑΕΛ μέχρι το τέλος της σεζόν, με προοπτική ανανέωσης, αν η λαρισινή ομάδα ανέβει κατηγορία.
Ο Μορέιρα φέτος έχει 10 συμμετοχές (οκτώ στην αρχική ενδεκάδα και στις επτά έγινε αλλαγή, ενώ δύο φορές μπήκε ως αλλαγή) και πέτυχε ένα γκολ. Τελευταία του συμμετοχή σύμφωνα με το soccer way ήταν στις 26 Νοεμβρίου στον αγώνα με τη Ροζάριο Σέντραλ, όπου η ομάδα του έχασε με 2-1.
Αποκτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2023 από τη Λανούς, στην οποία αγωνιζόταν δύο σεζόν, χωρίς, όμως, να κάνει συμμετοχές. Είναι αριστεροπόδαρος και φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 28.
Αυτήν τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει αξία 200.000 ευρώ.

 

Η ΑΕΛ ΠΗΡΕ ΤΟΝ «MATCH BONUS», ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ
Ο Νιγηριανός Γκεχίντε Αμπντούλ Φεγί Φατάι με το παρατσούκλι «match bonus». Ο ποδοσφαιριστής είναι 34 ετών (γεννήθηκε στις 19/02/1990), έχει χρηματιστηριακή αξία 150.000 ευρώ (σε ηλικία 23 ετών κοστολογούνταν 2,5 εκατ. ευρώ) και αγωνίζεται ως σέντερ φορ.
Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από τη ρουμανική Οτελούλ Γκαλάτι (10η στο Πρωτάθλημα της χώρας), στην οποία αγωνίστηκε 18 παιχνίδια, στα έξι ως βασικός και στα δώδεκα μπήκε ως αλλαγή, ενώ στα έξι έγινε αλλαγή. Πέτυχε ένα τέρμα.
Στην προηγούμενη περίοδο αγωνίστηκε στην ίδια ομάδα μόλις σε 12 παιχνίδια, αφού στο πρώτο εξάμηνο έπαιξε στο Καζακστάν.
Έχει ύψος 1.80 και ταξίδεψε στην Ευρώπη το 2007 για τη ρουμανική Κοστάντζα, όπου μετρά τρεις σεζόν με 66 συμμετοχές και 18 τέρματα.
Το 2010 μεταγράφηκε στην Άστρα Γκιουργκίου, όπου και παρέμεινε πέντε σεζόν, σημειώνοντας 41 γκολ σε 114 συμμετοχές, με ενδιάμεση στάση ως δανεικός στην Κλαμπ Μπριζ το 2013 (8 συμμετοχές, 1 γκολ).
Το 2015/16 παίζει στη Σπάρτα Πράγας, όπου βάζει 8 γκολ σε 24 συμμετοχές, για να φύγει για τη ρωσική Ufa, όπου σε δύο χρονιές σε 41 ματς σκοράρει 6 φορές. Τις επόμενες δύο χρονιές (2016/18) πηγαίνει στην Ντιναμό Μινσκ, όπου πετυχαίνει 8 γκολ σε 32 ματς.
Το 2020/21 επιστρέφει στην Άστρα Γκιουργκίου για 14 ματς και 2 γκολ ακόμα, για να πάει το 2021/22 στη ρουμανική Άρτζες Πίτεστι, όπου θα πετύχει 2 γκολ σε 21 συμμετοχές. Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2021/22 έπαιξε στο Καζακστάν στην Τουρκιστάν, όπου έκανε πέντε συμμετοχές (τις τέσσερις μπήκε ως αλλαγή), ενώ πέρυσι (2022/23) γύρισε στη Ρουμανία.
Είναι διεθνής με την κάτω των 20 ετών Εθνική Ομάδα της Νιγηρίας (3 συμμετοχές, 1 γκολ). Στα αξιοσημείωτα ότι έχε κατακτήσει ένα Σούπερ Καπ Ρουμανίας, ήταν 2ος με τη Σπάρτα Πράγας στο Πρωτάθλημα Τσεχίας και φιναλίστ το 2020-21 στο Κύπελλο Ρουμανίας.

 

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΤΙΤΣ
Σήμερα αναμένεται ένα ακόμα μεταγραφικό απόκτημα, ο Σέρβος ακραίος Σρντίγιαν Κότσιτς που είναι ελεύθερος και εμπίπτει η απόκτησή του στη μεταγραφική περίοδο από 1-10 Φεβρουαρίου.
Ο παίκτης έπαιζε στη Ράντνικ Σουρντούλιτσα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση της πρώτης κατηγορίας του Σερβικού Πρωταθλήματος και φέτος μετράει 15 συμμετοχές, εκ των οποίων έξι βασικός, ενώ εννέα φορές μπήκε αλλαγή.
Τελευταία του συμμετοχή ήταν στον αγώνα της 20ής Δεκεμβρίου 2023 κόντρα κόντρα στη Ραντίνσκι.
Στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Κολουμπάρα και Νάπρεντακ.

 

ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ
Επόμενος στόχος είναι ένα Έλληνας νεαρός σέντερ μπακ, ο οποίος έχει βολιδοσκοπηθεί από τον τεχνικό Παύλο Δερμιτζάκη, αλλά η ομάδα δεν προχώρησε στην απόκτησή του.

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ
Πάντως με την Κοζάνη στον μεθαυριανό αγώνα δεν αναμένεται να αγωνιστεί κάποιος, ενώ στην αποστολή μάλλον θα συμπεριληφθεί ο Μορέιρα για λόγους εγκλιματισμού.
Σήμερα η προπόνηση θα γίνει στο Ael FC Arena.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass