ΙΣΟΠΑΛΟΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΑΕΛ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (1-1)

Η μεγάλη νύχτα των αρχηγών

• Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Μάσα και ο Ναζλίδης • Η λαρισινή ομάδα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο τέλος του αγώνα…

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2017 22:01

Η μεγάλη νύχτα τωv αρχηγών ήταν η χθεσινή στο Ael FC Arena στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1), καθώς το τελικό αποτέλεσμα στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα το διαμόρφωσαν οι δύο αρχηγοί.

Αρχικά ο αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης, ο Μάσα στο 59’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (μετά από χέρι του Ζίζιτς σε σέντρα του Γιαννούλη) και ισοφάρισε ο αρχηγός της ΑΕΛ Θωμάς Ναζλίδης στο 71’ μετά από εξαιρετική πάσα του Περόνε. Οι δύο ομάδες πήραν τον πρώτο τους φετινό βαθμό με την ΑΕΛ στο τέλος να μπορούσε να πάρει τη νίκη όταν ο Πασαλίδης έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος κεφαλιά του Ζίζιτς. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, για να μπορέσει η λαρισινή ομάδα να φθάσει να διεκδικήσει το πρώτο της «τρίποντο» ο Μπόζοβιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 85’ όταν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μάσα.
Το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η επιστροφή του κόσμου της ΑΕΛ που έφθασε περίπου τους 6.000 φιλάθλους, μια εικόνα πολύ καλή στις κερκίδες αλλά και αγωνιστικά στο δεύτερο μέρος.
Το πρώτο ημίχρονο δεν αντέχει σε κριτική καθώς οι δύο ομάδες δεν είχαν ποιότητα αγωνιστικά (μάλλον φοβόταν η μία την άλλη), αλλά στο δεύτερο μέρος μετά ειδικά το γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι από το χέρι του Ζίζιτς (που υπέδειξε ουσιαστικά ο τέταρτος διαιτητής κ. Μάνταλος) οι δυο ομάδες απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο στη συνέχεια και μετά την ισοφάριση του Ναζλίδη μπορούσε η νίκη να χαμογελάσει σε κάποιον από τους δύο. Αλλά τελικά ήρθε η ισοπαλία που μάλλον άφησε ευχαριστημένες και τις δυο ομάδες.
Η ΑΕΛ κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου (πέρυσι από τον ίδιο αντίπαλο έχασε με 4-1), ο Ναζλίδης μπορεί να μην σκόραρε στα φιλικά αλλά στα επίσημα είναι αυτός που βγάζει τα «κάστανα από τη φωτιά», το ελληνικό στοιχείο χρειάζεται στην ομάδα (το απέδειξε ο Γκόλιας με τον Ρέντζα) ενώ κάποιοι παίκτες όπως ο Περόνε μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο ως αλλαγή παρά στο αρχικό σχήμα.
Η ουσία είναι ότι η χθεσινή ισοπαλία έφερε ηρεμία στην ομάδα, παραμονή του Πάους που τον στηρίζει ο ιδιοκτήτης κ. Κούγιας και τώρα μπορεί να κάνει μια μίνι προετοιμασία στο Καρπενήσι.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Αντρέ Πάους ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους Ναβάρο (δεξιά), Ζίζιτς, Γκόλια (σέντερ μπακ), Γουάλας (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Φατιόν και Αγκάνοβιτς και πιο μπροστά τους: Ντέλετιτς (δεξιά),Λεοζίνιο (σε ρόλο επιτελικού χαφ), Κριζμάν (αριστερά) και στην επίθεση τον Ναζλίδη.
Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης που είχε κάτω από τα δοκάρια τον Αθανασιάδη, στην άμυνα τους: Σίλβα (δεξιά), Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη (σέντερ μπακ), Γιαννούλη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Ιγγλέσιας, Μουνάφο και πιο μπροστά τους: Μάσα (δεξιά), Μαντιντά (κέντρο), Καλτσά (αριστερά) και στην επίθεση τον Μανιά.
Η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης φάνηκε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο από την αρχή του αγώνα αλλά το πρώτο απειλητικό σουτ ήταν του Ναζλίδη και στη συνέχεια του Κριζμάν μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Ο Αστέρας ουσιαστικά δεν είχε κάποια απάντηση…
Στο δεύτερο μέρος ο Πάους έβαλε τον Ρέντζα αντί του Κριζμάν και πέρασε τον Ντέλετιτς στα αριστερά με τον Ρέντζα δεξί χαφ.
Και στο 57’ στην πρώτη ουσιαστική επίθεση του Αστέρα ο Ζίζιτς μιμείται τον Φάρκας στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό και κάνει χέρι. Ο τέταρτος διαιτητής κ. Μάνταλος ορθά υποδεικνύει στον διαιτητή κ. Ζαχαριάδη το πέναλτι που εκτελεί ο Μάσα και κάνει το 0-1.
Ο Πάους προ του φάσματος της ήττας ρίχνει στον αγώνα και τον Περόνε και πραγματικά δικαιώνεται καθώς στο 71’ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Γκόλια, ο Περόνε μεταβίβασε στον Ναζλίδη που κάνει το 1-1.
Στο 74’ ο Περόνε θα μπορούσε να κάνει το 2-1.
Στη συνέχεια όμως έπρεπε ο Μπόζοβιτς να δείξει ότι πραγματικά είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, παρά τις άσχημες εμφανίσεις στην προετοιμασία και έκανε δύο καλές αποκρούσεις.
Και αν έβαζε γκολ ο Ζίζιτς στο τέλος… θα είχαμε ιδανικό φινάλε για την ΑΕΛ. Καλή όμως και η ισοπαλία με δεδομένο ότι πέρυσι από τον ίδιο αντίπαλο δέχθηκε μια βαριά ήττα 4-1.

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
12’: Μακρινό σουτ του Ναζλίδη η μπάλα καταλήγει άουτ.
22’: Σουτ του Κριζμάν μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Αθανασιάδη.
26’: Μπαλιά του Ιγγλέσιας στον Μανιά αλλά πρόλαβε και βγήκε από την εστία και μπλόκαρε ο Μπόζοβιτς.
52’: Σέντρα σουτ από αριστερά του Ντέλετιτς, ο Αθανασιάδης αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Λεοζίνιο, ο Ναζλίδης πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
56’: Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς η μπάλα καταλήγει άουτ.
57’: Από σέντρα από αριστερά του Μάσα ο Ζίζιτς κάνει πέναλτι που υποδεικνύει ο τέταρτος διαιτητής.
59’: Το εκτελεί ο Μάσα και κάνει το 0-1.
68’: Ο Ναζλίδης σουτάρει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Αθανασιάδης.
71’: Σουτ του Ναζλίδη από το σημείο του πέναλτι μετά από μεταβίβαση του Περόνε (είχε προγηθεί πολύ καλή ενέργεια του Γκολια) κάνει το 1-1.
74’: Σουτ του Περόνε από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.
75’: Σέντρα του Ιγγλέσιας και ο Μανιάς δεν μπορεί να πιάσει σουτ και η μπάλα καταλήγει άουτ.
77’: Σουτ του Κυριακοπούλου έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Μπόζοβιτς αποκρούει σε κόρνερ.
85’: Σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Μάσα ύστερα από σέντρα του Μανιά μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
87’: Σέντρα του Ρέντζα, κεφαλιά του Ζίζιτς και αποκρούει ο Πασαλίδης προ της γραμμής του τέρματος ενώ δίπλα αμαρκάριστος ήταν ο Γιαννιτσάνης…

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Θωμάς Ναζλίδης γιατί ήταν αυτό που ξέρουμε, ο μαχητής σε όλες τις φάσεις και αποτελεσματικός για μια ακόμα φορά. Φάνηκε περισσότερο όταν μπήκε ο Περόνε που ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Πάους.
Στους διακριθέντες και ο Μπόζοβιτς για την πολύ καλή απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον Μάσα στο 85’. Ο Ναβάρο και ο Γουάλας πήγαν μέτρια ενώ ο Γκόλιας ήταν πολύ καλός στο δεύτερο μέρος και βοήθησε στο γκολ. Ο Ζίζιτς είχε την άτυχη στιγμή στο πέναλτι που έκανε. Στο τέλος πήγε να εξιλεωθεί αλλά δεν τα κατάφερε.
Ο Φατιόν δεν πήγε τόσο καλά όπως και ο Αγκάνοβιτς που σωστά αντικαταστάθηκε.
Ο Κριζμάν σε χαμηλή πτήση αντίθετα με τον Ρέντζα που ήταν πολύ καλός.
Σταθερή αξία ο Ντέλετιτς ενώ ο Γιαννιτσάνης όσο έπαιξε φάνηκε.
Από τον Λεοζίνιο περιμένουμε περισσότερα…
Από τον Αστέρα Τρίπολης κορυφαίος ο Ιγγλέσιας που πραγματικά είναι «μηχανάκι». Ακολούθησαν οι: Σίλβα, Πασαλιδης που στο τέλος κράτησε την ισοφάριση. Καλός και ο Μουνάφο. Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) σωστά δέχθηκε την υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή κ. Μάνταλου στη φάση του πέναλτι των φιλοξενουμένων. Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ.κ. Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ναβάρο (80’ Γιαννιτσάνης), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Αγκάνοβιτς (69’ Περόνε), Φατιόν, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κρίζμαν (46’ Ρέντζας), Ναζλίδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Σίλβα, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μάσα (90’ Ντουντού), Καλτσάς (63’ Κυριακόπουλος), Μαντιντά (72’ Ισνάλδο), Μανιάς.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στη 2η αγωνιστική της Super League:
Παναιτωλικός-Ατρόμητος    2-2
Πλατανιάς-Ξάνθη    0-2
Λαμία-Ολυμπιακός    0-1
ΠΑΟΚ-Κέρκυρα    3-1
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός    0-0
Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης    2-0
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ    0-0
ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης    1-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός    6
Πανιώνιος    6
ΠΑΟΚ    4
Ξάνθη    4
ΑΕΚ    4
ΠΑΣ Γιάννινα    4
Ατρόμητος    2
Λεβαδειακός    2
Λάρισα    1
Αστέρας Τρίπολης    1
Πλατανιάς    1
Λαμία    1
Απόλλων Σμύρνης    1
Παναιτωλικός    1
Παναθηναϊκός    0
Κέρκυρα    0
* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
A.E.K.-Α.Ε.Λ.
Ξάνθη-Ολυμπιακός
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός
Απόλλων Σμ.-Π.Α.Ο.Κ.
Αστέρας Τριπ.-Λαμία
Ατρόμητος Αθ.-ΠΑΣ Γιάννενα
Λεβαδειακός-Πλατανιάς
Πανιώνιος-Παναιτωλικός

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:
Μεγάλο νέο η επιστροφή του κόσμου
• Γιατί υπήρξε ένταση με τον Ιγγλέσιας

Μετά το τέλος του αγώνα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας δήλωσε στην «Ελευθερία» τα εξής: «Για μένα το μεγάλο νέο σήμερα είναι η επιστροφή του κόσμου. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας και με τον Πάους κάνουμε καλή δουλειά τον οποίο στηρίζω. Θα κάθομαι από δω και πέρα στον πάγκο της ομάδας όπως ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου.
Έχουμε ποιότητα και θα έχουμε πιο βελτιωμένη βαθμολογική συγκομιδή σε σχέση με πέρυσι. Θυμηθείτε πόσο χάσαμε πέρυσι από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι διορθωτικές μας κινήσεις απέδωσαν».
Σχετικά με το επεισόδιο με τον Ιγγλέσιας στο ημίχρονο του αγώνα μάς είπε: «Ο τέταρτος διαιτητής κ. Μάνταλος υπέδειξε το πέναλτι και ελπίζω να υποδείξει ένα τέτοιο και υπέρ μας σε άλλο αγώνα. Αλλά έχω παράπονα γιατί περίμενα να δει ότι ο Ιγγλέσιας έδειξε τρεις φορές τα γεννητικά του όργανα στον Λεοζίνιο και γι’ αυτό υπήρξε ένταση όταν του ζήτησα να μην είναι ερειστικός.
Θα πάρουμε το βίντεο του αγώνα από τη συνδρομητική τηλεόραση».

 

Τέλος ο Νίκος Αναστασόπουλος λόγω στρατιωτικού…

Ένας ακόμα παίκτης αποτελεί παρελθόν από την ΠΑΕ ΑΕΛ και αυτός είναι ο Νίκος Αναστασόπουλος γιατί σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο παίκτης κλήθηκε να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στα μέσα Μαΐου και πήρε αναβολή, ενώ η ΠΑΕ επιθυμούσε να αρχίσει τότε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις που δεν είχε αγωνιστική κίνηση. Ο παίκτης αποφάσισε να πάει στο στρατό στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ
«Για βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Νίκου Αναστασόπουλου με την ΠΑΕ ΑΕΛ».
Μέσω... facebook απάντησε ο Νίκος Αναστασόπουλος που ανέφερε «Δεν έχω πράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα το γνωρίζει».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass