Αιματολογικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας

ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2024 17:05

Την ίδια ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη με εγκύκλιό της καλεί τις διοικήσεις των ΥΠΕ για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, με αφορμή την «έναρξη διαδικασίας προγραμματισμού ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», όπως Περιφεριακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας.

Αναλυτικότερα, σημειώνει ότι «στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., ενσωματώνει νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τον πολίτη. Οι νέες αυτές υπηρεσίες προσφέρουν πλέον, εκτός από τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού σε ιατρό, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης ραντεβού για τη διενέργεια αιματολογικών εξετάσεων».
«Συμπληρωματικά θέτουμε υπόψη σας τα εξής: Ο προγραμματισμός των διαθέσιμων ραντεβού θα γίνεται στο τέλος κάθε μήνα και η διαθεσιμότητα αυτών θα καταλαμβάνει τις εξήντα επόμενες ημερολογιακές ημέρες. Αρμόδιο για τον προγραμματισμό των ραντεβού και την ενημέρωση του συστήματος είναι το προσωπικό της κάθε δομής, με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών.
Η διάρκεια των ραντεβού καθορίζεται στα δέκα λεπτά. Ανά τέσσερα ραντεβού, δύο εξ αυτών θα παραμένουν κενά, για την κάλυψη έκτακτων και επειγόντων περιστατικών.
Η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού από τους πολίτες, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία με τη δομή είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία ή μέσω των πενταψήφιων αριθμών παραμένει και η δέσμευση των αντίστοιχων ραντεβού γίνεται στη σχετική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.
Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται σε δύο βάρδιες. Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 7:00 ως τις 15:00 και από τις 14:00 ως τις 22.00, λαμβάνοντας υπόψη το διαθέσιμο προσωπικό και τις ώρες λειτουργίας της κάθε δομής.
Σε δομές στις οποίες δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν δύο βάρδιες, θα πρέπει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα να διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να πραγματοποιούνται αιμοληψίες και το απόγευμα.
Οι αιμοληψίες θα γίνονται από τους επαγγελματίες υγείας, σύμφωνα με τα επαγγελματικά δικαιώματα αυτών, και το αντίστοιχο καθηκοντολόγιό τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην ενημέρωση των πολιτών για προσκόμιση του απαραίτητου παραπεμπτικού, καθώς και για τυχόν άλλες λεπτομέρειες που αφορούν στη διενέργεια της αιμοληψίας» καταλήγει η εγκύκλιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass