Στα μέσα Ιουνίου ανοίγει η ΜΕΘ Παίδων

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- ΜΕ ΡΑΓΔΑΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2024 3:05
Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αναδιαρρύθμιση της Παιδιατρικής Κλινικής Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αναδιαρρύθμιση της Παιδιατρικής Κλινικής

Στα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται να λειτουργήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο.

Με την Κλινική να βρίσκεται σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης σε χώρους, που κάποτε λειτουργούσε η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής, οι χώροι της Παιδιατρικής έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο με πολλαπλές χρηματοδοτήσεις, σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης μιας κλινικής πρότυπο όχι μόνο για τον χώρο της 5ης ΥΠΕ αλλά για ολόκληρη τη χώρα.
Οι εργασίες σε όλα τα μέτωπα κινούνται με ραγδαίους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία για ολοκλήρωση των έργων σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και κάποιοι παράγοντες να μιλούν ήδη για εγκαίνια μετά τις ευρωεκλογές.
Το πρώτο και σημαντικότερο έργο αφορά στην  κατασκευή της ΜΕΘ Παίδων (διαμόρφωση χώρων – ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κ.λπ.) με αποκλειστική δωρεά της οικογένειας Ξενοφώντα Καντώνια. Οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και εντός του μήνα αναμένεται η τοποθέτηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που έχει ήδη παραληφθεί από πέρυσι.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η διοίκηση της Παιδιατρικής Κλινικής εκτιμά ότι εφόσον οι εργασίες κυλήσουν ομαλά και σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα θα βγει πρόγραμμα εφημεριών για τη ΜΕΘ Παίδων από τα μέσα Ιουνίου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις υπηρεσίες υγείας στον χώρο της Κεντρικής Ελλάδας.
Παράλληλα με την κατασκευή της ΜΕΘ Παίδων βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αναδιαρρύθμισης της Παιδιατρικής συνολικού προϋπολογισμού 866 χιλιάδων ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη σύμβαση μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, για την οποία υπήρξε αναφορά στην τελευταία επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στη Λάρισα. Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών (Οικοδομικά και Η/Μ) αναδιαρρύθμισης της Κλινικής με την περιοχή παρέμβασης των αναδιαρρυθμίσεων να εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 460 τ.μ. της υφιστάμενης Παιδιατρικής Κλινικής. Στην πτέρυγα Α’ δημιουργείται η νέα ΜΕΘ Παίδων, δυναμικότητας έξι κλινών επιφάνειας  περίπου 330 τ.μ., χωρίς να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία του υπόλοιπου τμήματος της Παιδιατρικής Κλινικής.
Σημειώνεται ότι η νέα Παιδιατρική Κλινική θα διαθέτει  37 κλίνες Γενικής Παιδιατρικής, 3 κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Παίδων, 30 κλίνες Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, τακτικό Παιδιατρικό, τμήματα επειγόντων, παιδοπνευμονολογικό, παιδοαλλεργιολογικό, παιδοουρολογικό, παιδογαστρεντερολογικό, παιδονευρολογικό και αναπτυξιολογικής Παιδιατρικής, ιατρεία νεογνικής, παιδικής και εφηβικής ενδοκρινολογίας, συγγενών λοιμώξεων, ανώδυνου τοκετού-μητρικού θηλασμού και παρακολούθησης νεογνών υψηλού κινδύνου. Θα είναι μάλιστα η μοναδική Παιδιατρική Κλινική στην Ελλάδα που θα διαθέτει ταυτόχρονα ΜΕΘ και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass