Yποστελεχωμένα τα δύο νοσοκομεία

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2024 15:18

Ερώτηση στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη κατάθεσε η γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με τα διαπιστωμένα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης των δύο νοσοκομείων του Ν. Λάρισας, κυρίως σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού, εν μέσω μάλιστα έξαρσης κορονοϊού, γρίπης, λοιμώξεων και ιώσεων, ενώ παράλληλα ζητά από τον νέο Υπουργό να επιβεβαιώσει τον προκάτοχό του, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, σε σχέση με την τελική έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ Παίδων Λάρισας.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής Λάρισας στην ερώτησή της, αφού αναφέρεται στα προβλήματα υποστελέχωσης στη ΜΕΘ και στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αλλά και στις εκτεταμένες ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες του υγειονομικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο, αναφέρει τα εξής: «Σε αυτό το πλαίσιο, προβληματισμό δημιουργεί και το διαπιστωμένο «χειμωνιάτικο έμφραγμα» των νοσοκομείων της Λάρισας, εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης, λοιμώξεων του αναπνευστικού, αλλά και των ιώσεων σε πολλά παιδιά, με αποτέλεσμα στα Τμήματα Επειγόντων να καταγράφεται μεγάλη προσέλευση, κατά την περίοδο των γιορτών.
Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι σε μια ερώτηση με αντικείμενο τη Δημόσια Υγεία στον Ν. Λάρισας και σε ένα υγειονομικό περιβάλλον επιβαρυμένο από την έξαρση του Covid-19, της γρίπης και αναπνευστικών λοιμώξεων, με έμφαση στα παιδιά, δεν μπορεί να παραλειφθεί και το «καυτό» ζήτημα, της απουσίας ΜΕΘ Παίδων στον Νομό και γενικότερα στη Θεσσαλία, η οποία όλο εξαγγέλλεται από τις διαδοχικές ηγεσίες του Υπ. Υγείας, αλλά κανείς ακόμη δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τα σαφή χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής της, παρά τις ρητές δεσμεύσεις των διαδοχικών υπουργών του κ. Μητσοτάκη», η Ευαγγελία Λιακούλη ρωτά τον Άδωνη Γεωργιάδη για το «Πώς απαντά στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τη σημαντική υποστελέχωση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας (ΠΓΝΛ και ΓΝΛ), σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού και πώς προτίθεται να καλύψει αυτές τις ελλείψεις, δεδομένης και της έξαρσης κορονοϊού, γρίπης, λοιμώξεων και ιώσεων;». Παράλληλα, τον ρωτά αν «επιβεβαιώνει τα όσα έλεγε στις 10 Νοεμβρίου του 2023, σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, ο προκάτοχός τους κ. Μ. Χρυσοχοΐδης πως «σε 4 μήνες η ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα θα βρίσκεται σε λειτουργία», ενώ, τέλος, η βουλευτής Λάρισας ζητά χρονοδιάγραμμα από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, για την εγκατάσταση νέων αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία της πόλης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass