Βραβεία για δημιουργίες «Πρό-Ληψης»

*Εκδήλωση απονομής χθες στο νεοκλασικό της οδού Μανωλάκη *Από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και το «Εργαστήριο Ζωής»

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2023 13:45

Μια εκδήλωση που φέρνει τον πολίτη πιο κοντά με την ιδέα της πρόληψης στη σύγχρονη εκδοχή της, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο «σπίτι» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και του Εργαστηρίου Ζωής στο νεοκλασικό της οδού Μανωλάκη.

Στον προαύλειο χώρο του, και παρουσία πολύ κόσμου, δόθηκαν τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο «Πρό-Ληψη», με τους νικητές να τους αναδεικνύουν οι συμπολίτες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Πρώτη νικήτρια ήταν η Μάρω Μοιργιώρη, δεύτερος ο Δημήτρης Λιτοσελίτης και τρίτος ο Θοδωρής Κράχτης που κέρδισαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Canon 2000D, έναν εκτυπωτή Canon Selphy CP 1500 και μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax wide 300, αντίστοιχα.
Ανοίγοντας την εκδήλωση βράβευσης ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Βασίλης Πινακάς σημείωσε ότι «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για έναν ξεχωριστό διαγωνισμό, έναν διαγωνισμό που έχει στο επίκεντρο την πρόληψη, άλλωστε το μαρτυρά και ο τίτλος του διαγωνισμού Προ-Ληψη. Το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας και το Εργαστήρι Ζωής έχουν βραβευτεί με διεθνή βραβεία για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν, πρακτικές που παντρεύουν την πρόληψη με την τέχνη και τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτής της καλής πρακτικής για φέτος και για πρώτη χρονιά αποφασίσαμε να κάνουμε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό με θέμα αυτό που γίνεται στο Εργαστήρι Ζωής και το Κέντρο Πρόληψης με θέμα ΠΡΟ-ΛΗΨΗ. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας στον οποίο συμμετείχαν ελεύθερα οι συμπολίτες μας, έναν διαγωνισμό φωτογραφίας που έχει στο επίκεντρο την Πρόληψη».
Με τη σειρά της η πρώην πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λίτσα Λιακούλη τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι «Την ιδέα του Κέντρου Πρόληψης και του Εργαστηρίου Ζωής τη στήριξαν άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους σε μια πολιτική υπέρβαση. Βάλαμε πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους μας, την πόλη μας, τον τόπο μας, και τον σκοπό μας. Και ποιος είναι ο σκοπός του Κέντρου Πρόληψης και του Εργαστηρίου Ζωής; Να έχουμε μέσα από την τέχνη την καθημερινή ψυχολογική στήριξη στα παιδιά αλλά και στους ενήλικους. ...Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα ανοίγματος του Κέντρου Πρόληψης και του Εργαστηρίου Ζωής, ανοίξαμε τις πύλες στους συμπολίτες και βλέπουμε πώς αυτοί αντιλαμβάνονται την πρόληψη. Και βλέπουμε υπέροχα πράγματα για άλλη μια φορά και χαίρομαι πάρα πολύ που καταφέραμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους».
Ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης ανέφερε ότι «Οι οικογένειες σήμερα βρίσκονται μπροστά σε κρίσεις, σε ένα αβέβαιο μέλλον, με φόβο και αβεβαιότητα. Είδαμε πολύ πρόσφατα άλλωστε τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης και φοβόμαστε ότι θα τα ξαναζήσουμε. Σε όλη αυτή την πορεία των οικογενειών μας χρειαζόμαστε κάποιους συμβολισμούς και κάποιες αχτίδες αισιοδοξίας. Το Κέντρο Πρόληψης και το Εργαστήρι Ζωής μας διδάσκουν και μας μαθαίνουν να συνεργαζόμαστε και αυτό το χρειαζόμαστε εξαιρετικά πολύ. Οι τρεις φωτογραφίες περνούν κι αυτές το δικό τους μήνυμα: Σε μια εποχή δυστοπίας και κρίσεων χρειαζόμαστε ομπρέλες ζωής, χρειαζόμαστε αποθέματα ψυχής και επειδή υπάρχει πολλή ανηφόρα να είμαστε όλοι μαζί».
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος ανέφερε ότι «Οταν μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχω κι εγώ στο Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόληψη δεν περίμενα ότι θα γοητευτώ τόσο πολύ από τις δράσεις του. Πολλά μπράβο σε όλους. Από την αρχή που άκουσα για τον διαγωνισμό αντιλήφθηκα ότι είναι κάτι διαφορετικό, κάτι που θα εξιτάρει τη φαντασία των συμπολιτών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά της ομάδας εφήβων του Εργαστηρίου «εικονοποίησαν» την πρόληψη μέσω παράστασης.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass