«Νύχτα μαγική» από τη Συμφωνική

Μεθεκτική εμπειρία η συναυλία της Ορχήστρας του ΔΩΛ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2024 12:31

«Νύχτα μαγική» τιτλοφορεί το κείμενό της η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Νέλλη Βασβατέκη, κείμενο που αναφέρεται στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Γράφει η κ. Βασβατέκη: «Ηταν πράγματι μια νύχτα μαγική αυτή που ζήσαμε στο Δημοτικό μας Ωδείο.
Είμαστε στ’ αλήθεια πολύ τυχεροί που ζούμε σε μια πόλη που έχει έναν υπέροχο Νίκο Νικολαΐδη, που απέδωσε με το βιολοντσέλο του το κοντσέρτο Joseph Haydn γαλήνια, λυρικά, με κομψότητα και διαφάνεια, με όμορφο άγγιγμα τονίζοντας τις δυναμικές γραμμές με καθαρό ήχο. Εναν ταλαντούχο βιολονίστα τον Δημήτρη Καρακαντά, που απέδωσε το κοντσέρτο για βιολί του Johannes Brahms συγκλονιστικά, με ζωντάνια, με ερμηνευτικό πάθος, με ωριμότητα και αυτοπεποίθηση. Με απαράμιλλη τεχνική έκανε και τα πιο δύσκολα δεξιοτεχνικά περάσματα στις υψηλές ταχύτητες.
Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τόσο σπουδαίους μουσικούς που καθιστούν την ορχήστρα την καλύτερη (αυτή είναι η άποψη του κοινού που παρακολούθησε τη συναυλία) ανάμεσα στις λιγοστές που υπάρχουν στην Ελλάδα και καθιστούν τον Χρήστο Κτιστάκη τον μαέστρο της Λάρισας, τον μαέστρο της καρδιάς μας.

Ο Χρ. Κτιστάκης απογείωσε τη Συμφωνική Ορχήστρα με την εμπνευσμένη καθοδήγησή του και η ορχήστρα απογείωσε την πόλη μας.
Στη συναυλία αυτή, για άλλη μια φορά, ξεδιπλώθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο οι ικανότητες του μαέστρου και των εκτελεστών της ορχήστρας μας, η οποία σε πλήρη ανάπτυξη εντυπωσιακά συντονισμένη, έλαμψε με τη δεξιοτεχνία, την ακρίβεια, την καθαρότητα. Ξεχώρισε για τον γεμάτο αποχρώσεις ήχο της, στην ερμηνεία του υπέροχου συμφωνικού ποιήματος του Μπέντριχ Σμέτανα «Ο Μολδάβας» και μας ταξίδεψε μελωδικά σε μια μουσική αφήγηση όπου οι ήχοι γίνανε οι πηγές του, οι καταρράκτες του, μας ταξίδεψε σε γάμους και σε πανηγύρια χωρικών, σε κάστρα, σε χορούς νυμφών και σε φεγγαρόφωτα. Στην ερμηνεία του «Μολδάβα» ο Χρ. Κτιστάκης είχε την απόλυτη μουσική αλλά και διανοητική εποπτεία του έργου, ενώ η ορχήστρα μας διακρίθηκε για τη μεγαλοπρέπειά της επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι η Λάρισα έχει το προνόμιο να διαθέτει μια εξαιρετικού επιπέδου Συμφωνική Ορχήστρα.
Αγαπητοί μας Νίκο Νικολαΐδη και Δημήτρη Καρακαντά, αγαπητά μας παιδιά μέλη του ορχηστρικού συνόλου, Χρήστο Κτιστάκη, μαέστρο της καρδιάς μας, μας καθηλώσατε, μας συγκινήσατε, μας ενθουσιάσατε, μας εντυπωσιάσατε. Μας πήρατε από το χέρι και μας ανεβάσατε ψηλά. Αγγίξατε κάθε πτυχή της συναισθηματικής μας υπόστασης. Για άλλη μια φορά καταθέσατε στην κοινωνία της μουσικής το αποτύπωμα της πόλης μας.
Ο πήχης είναι πλέον πολύ ψηλά επιδιώκοντας το τέλειο, αφού το καλό είναι πλέον πολύ λίγο για σας. Εχετε συνδεθεί με την ευρύτερη έννοια του πολιτισμού. Το κοινό στο κατάμεστο ΔΩΛ σας αποθέωσε, αποχωρώντας από μια εξόχως μεθεκτική εμπειρία.
Εντυπωσιασμένοι αποχώρησαν και οι τοπικοί μας άρχοντες βέβαιοι ότι κρατούν στα χέρια τους έναν πολιτιστικό θησαυρό που πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass