Χορός και συναυλίες στην Αυλή του Μύλου

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2020 11:30

Μια μελωδική εβδομάδα ξεκίνησε χθες στην αυλή του Μύλου, θυμίζοντας κάτι

από την προ-κορονοϊού εποχή, όταν τα υπαίθρια φεστιβάλ, οι συναυλίες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Κηποθέατρο σηματοδοτούσαν την έναρξη του καλοκαιριού. Σχεδόν όπως παλιά λοιπόν, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, αλλά εξίσου απολαυστικά ο Χρήστος Γκόρτσος και η μπάντα του ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν την καινούρια τους δουλειά αλλά και γνωστές επιτυχίες της pop – έντεχνης- rock- ελληνικής σκηνής σε αυθεντικές εκτελέσεις αλλά και διασκευασμένες σε swing – latin- raggae -ska ήχους.ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
Σειρά στην αυλή του Μύλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού για τη στήριξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, έχει σήμερα Τρίτη η συναυλία του Λαρισαίου μουσικού Πέτρου Παλάσκα στις 21:15. Μετά από πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικά events σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη χώρα, ο Πέτρος Παλάσκας επιμελείται και παρουσιάζει μια συναυλία με all time classic επιτυχίες, από τον Frank Sinatra στον Gary Moore, από τα ανάλαφρα swing ακούσματα σε blues και funk ρυθμούς.
Συντελεστές: Πιάνο, καλλιτεχνική επιμέλεια: Πέτρος Παλάσκας. Σαξόφωνο, φλάουτο: Βασίλης Νίκου. Ντραμς, κρουστά: Στέφανος Πάλλας. Ηλ. κιθάρα: Βαγγέλης Δημητρίου. Μπάσο- ηχητική κάλυψη/ηχοληψία: Βασίλης Λιάκος. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Συναυλία του σχήματος «Νοικοκυραίοι» θα πραγματοποιηθεί στην Αυλή του Μύλου, στον Μύλο του Παππά, αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 21:15. Το σχήμα «Νοικοκυραίοι» δημιουργήθηκε πριν από 7 χρόνια στη Λάρισα από τους μουσικούς Βασίλη Μπάτσικα, Δημήτρη Φωτίου και Θέμη Κοπαρανίδη. Το πρόγραμμά τους βασίζεται στο καλό έντεχνο ελληνικό τραγούδι από αγαπημένους συνθέτες, καθώς και δικά τους τραγούδια στο ίδιο ύφος. Μαζί τους θα έχουν τη χαρισματική και ανερχόμενη Σταυρένια Ζεϊμπέκη και στα τύμπανα τον Γιώργο Μαγαλιό.
ΠΕΜΠΤΗ
Μια μοναδική παράσταση παραδοσιακού αιγυπτιακού χορού Τανούρα με τον διεθνούς φήμης Αιγύπτιο χορευτή Χάσσαν Μπόλμπολ που τα τελευταία χρόνια ζει κι εργάζεται στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί στην Αυλή του Μύλου, στον Μύλο του Παππά, μεθαύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 21:15.
Πρόκειται για τον κορυφαίο παραδοσιακό χορό της Αιγύπτου, οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη του 12ου μ.Χ αιώνα και είναι συνυφασμένος με κάθε σταθμό ή ορόσημο στη ζωή των κατοίκων της. Στροβιλισμός επί ώρες με ταχύτητα, στη φορά του ρολογιού ή αντίθετα από αυτή, γύρω από έναν κεντρικό κάθετο άξονα, φορώντας ένα κοστούμι που καταλήγει σε μια επιβλητική πολύχρωμη φούστα, βάρους 15-20 κιλών. Απόλυτος έλεγχος κίνησης και ισορροπίας σε έναν εντυπωσιακό χορό-πρόκληση των νόμων της φύσης και των αντοχών του ανθρώπινου οργανισμού. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Πολιτισμού και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass