ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΧΟΡΟΥ

Ελεάνα Ανδρεούδη και Ιγκορ Σιάτσκο στη Σκηνή Μπαλέτου

Δημοσίευση: 10 Απρ 2016 9:06

 

Η εβδομάδα χορού «Ο Μύλος χορεύει» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, ανοίγει με παράσταση του Θεσσαλικού Μπαλέτου, τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 9 μ.μ., στη Σκηνή Μπαλέτου στο Μύλο του Παππά. Στην παράσταση θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από μεγάλα μπαλέτα, καθώς παλιές και νέες νεοκλασικές χορογραφίες του ρεπερτορίου του Θεσσαλικού Μπαλέτου. Την παράσταση θα λαμπρύνουν με τη συμμετοχή τους η Ελεάνα Ανδρεούδη, σολίστ, και ο Ίγκορ Σιάτσκο, Α’ χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Λίγα λόγια για την πορεία των δύο διακεκριμένων χορευτών.

ΕΛΕΑΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥΔΗ

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Μαθήτευσε πλάι στον Γκες Μίχωφ. Σπούδασε με υποτροφία στην Ακαδημία Μονάχου Heinz Bosl Stiftung, ενώ παράλληλα είχε προσκλήσεις από American Ballet Academy , Rosella Hightower ,Wien Staatsoper School. Είναι υπότροφος του ιδρύματος "Αλέξανδρος Ωνάσης". Σπούδασε με υποτροφία στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ν. Κονταξάκη (Δίπλωμα καθηγήτριας χορού με άριστα).

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 11th Eurovision Young Dancers 2005 στη Βαρσοβία και κατατάχθηκε στους 10 καλύτερους νεαρούς χορευτές της Ευρώπης για το 2005. Μεταξύ άλλων βραβεύτηκε στον 1ο διεθνή διαγωνισμό χορού Κρήτης (2004) με την πρώτη θέση , στον 7ο Πανελλήνιο διαγωνισμό νέων χορευτών (2005) με το πρώτο βραβείο, στον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό νέων χορευτών Ελλάδος (2003) με την τρίτη θέση, στο Διεθνή διαγωνισμό χορού Grand Prix Italia 2002 με την τρίτη θέση και στον παγκόσμιο διαγωνισμό χορού στο Brno της Τσεχίας (2004) με τιμητική διάκριση. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Robert North, Florence Clark, Milena Symeonova, Νatalia Makarova, Μaya Plisetskaya, Ιrek Mukhamedov , Piotr Nardelli.

Έχει συνεργαστεί με τους Renato Zanella, Yannick Boquin, Benito Marcelino, Bruce Steivel, Ugo Ranieri, Lorca Massine κ.α. Το 2012 εγινε μέλος του μπαλέτου της ΕΛΣ, το 2014 κορυφαία και το 2015 σολίστ ερμηνεύοντας πρώτους ρόλους σε μπαλέτα όπως «Καρυοθραύστης» , «Λίμνη των Κύκνων», «Σταχτοπούτα», «Ταξίδι στην αιωνιότα». Παράλληλα είναι σολίστ του μπαλέτου της Arena di Verona.

ΙΓΚΟΡ ΣΙΑΤΣΚΟ

Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Μπαλέτου Λευκορωσίας. Κατά την περίοδο 1995-2002 συνέπραξε με το Εθνικό και Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου Λευκορωσίας, αρχικά στο Corps de ballet και αργότερα ως Σολίστ (1997-2000) και Α’ χορευτής (2000/2), ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων Ζήγκφρηντ (Λίμνη των κύκνων), Πρίγκιπα Ποθητό (Η Ωραία κοιμωμένη), Μερκούτιο (Ρωμαίος και Ιουλιέττα) και Κόστσεϊ (Το πουλί της φωτιάς).

Από το 2002 έως το 2004 έχει συνεργαστεί ως Α' χορευτής με το Κρατικό Θέατρο Μπορίς Άιφμαν (Αγία Πετρούπολη). Από το 2004 είναι Α’ χορευτής του Μπαλέτου της ΕΛΣ και έχει ερμηνεύσει πρώτους ρόλους σε κλασικά έργα: «Ο Καρυοθραύστης», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Η βασίλισσα του χιονιού», «Canto General», «Swan lake», «Σταχτοπούτα», «Δον Κιχώτης», «Κουρσάρος» κ.α. , καθώς και σύγχρονες παραγωγές .

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, πληροφορίες στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, τηλέφωνο 2410 256464.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass