ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ 32η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Γιορτή πολιτισμού το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2016 21:06 | Τελευταία ενημέρωση: 03 Μαρ 2016 0:52

 

«Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας δεν είναι μόνο γιορτή πολιτισμού, είναι ανάγκη και πόθος! Και είμαστε πολύ περήφανοι που κάθε χρόνο ο πήχης προσθέτει πόντους. Η αναγνώριση αυτή του Φεστιβάλ Θεάτρου στο πανελλήνιο είναι η απόδειξη. Η έμπρακτη συμπαράσταση των θεσμών είναι η απόδειξη»… Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της βασικής διοργανώτριας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος τόνισε την σημαντικότητα του θεσμού που για τρείς δεκαετίες μεσουρανεί στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της Καρδίτσας, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Ξεκινώντας την συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, ο κ. Στεργιόπουλος ευχαρίστησε από καρδιάς, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας κ. Γιώργο Κωτσό, για την έμπρακτη στήριξη του θεσμού, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα και στο διαγωνιστικό μέρος, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι πολύ σημαντικό που στις μέρες αυτές είχαμε 30 συμμετοχές από όλη της Ελλάδα. Επιλέχθηκαν οι οχτώ καλύτερες από την Επιτροπή Επιλογής Έργων που έκανε σπουδαία δουλειά.

Για 10 μέρες η πόλη μας θα γιορτάζει στους ρυθμούς του θεάτρου. Αυτή τη γιορτή θα τη διαφημίζουν στο πανελλήνιο ηΕΡΤ3, ο102fm και η ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ. Πέραν των παραστάσεων, θα τιμηθούνε άνθρωποι με σπουδαία πορεία στο χώροι των Τεχνών. Συγκεκριμένα, οι εξής : Δήμητρα Χατούπη, ηθοποιός, Γιάννης Μόρτζος, ηθοποιός – σκηνοθέτης – καθηγητής υποκριτικής, Μάνος Ελευθερίου, ποιητής – στιχουργός – πεζογράφος, Σωτήρης Χατζάκης, σκηνοθέτης και ο Διονύσης Τσακνής, συνθέτης – στιχουργός – ερμηνευτής.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα έχουμε και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την πόλη.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

> Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 (ώρες 5.30 έως 7 μ.μ.) στο Θέατρο Όψεις (Γαρδικίου 8, όπισθεν Παυσιλύπου) από τον δημοσιογράφο & συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη.

> Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 (ώρες 5.30 έως 7 μ.μ.) στο Θέατρο Όψεις (Γαρδικίου 8, όπισθεν Παυσιλύπου) από τον σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ για τους μαθητές των λυκείων της πόλης από την ηθοποιό Δήμητρα Χατούπη στο «Τέχνης Παίδευσις» (Κ. Επισκόπου 28), από το δημοσιογράφο Μηνά Βιντιάδη και από τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο στη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας (Πλαστήρα 66).

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ένας από τους διαγωνιζόμενους θιάσους και συγκεκριμένα το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών θα παρουσιάσει την παράστασή του («Η Κόμισσα της Φάμπρικας») και στο Μουζάκι, σε μια προσπάθεια να «ανοιχτεί» το Φεστιβάλ σε όλο το Νομό. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 7.00μ.μ., στο Δημοτικό Κιν/θέατρο Μουζακίου.

Φέτος, επιλέξαμε να διεγείρουμε την ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ μια μέρα πριν με την παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Νικολάου με τίτλο «Το κορίτσι με το κίτρινο παλτό».

Ο κ. ΤΣΙΑΚΟΣ

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος σημειώνοντας για το Φεστιβάλ μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα που πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της δικής μας περιοχής και είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Η επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης είναι δεδομένη, καθώς η παρουσία του φεστιβάλ επί δεκαετίες και οι αξιόλογες συμμετοχές των θεατρικών σχημάτων, δείχνουν ότι κάθε χρόνο καταφέρνει και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και των συμμετεχόντων. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχει η διοργάνωση. Χωρίς αυτή την αδιάκοπη προσπάθεια και την ιδιαίτερη αγάπη που δείχνουν δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση μιας τόσο μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα θέλω να συγχαρώ τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, τα μέλη των ερασιτεχνικών θιάσων, που κάνοντας καλό και ποιοτικό θέατρο, διεκδικούν ως μόνη και μέγιστη ανταμοιβή τους το χειροκρότημα του κοινού. Ένα χειροκρότημα που δικαιούνται με το παραπάνω και είμαι σίγουρος ότι θα το εισπράξουν. Από την πλευρά μας ως Αιρετή Περιφέρεια ακόμη και στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε στηρίζουμε αντίστοιχου κύρους εκδηλώσεις καθώς ο πολιτισμός για όλους τους λαούς και ειδικά για τον ελληνικό, που στην μακραίωνη ιστορία του τόσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα, είναι η θεραπαινίδα της ψυχής».

Ο κ. ΑΛΕΞΑΚΟΣ

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας επισήμανε: «Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, είναι ένας θεσμός με μακρά και λαμπρή πορεία, η οποία οφείλεται σε όλους τους ανθρώπους που αγκάλιασαν, στήριξαν και καταξίωσαν τη διοργάνωση. Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας του θεσμού ανήκει δικαιωματικά στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, οι διοικούντες της οποίας διαχρονικά εργάστηκαν και εργάζονται με ενθουσιασμό και μεράκι για να διατηρήσουν και να εξελίξουν τη διοργάνωση ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες που ανακύπτουν. Είμαι βέβαιος οτι για μία ακόμα χρονιά όλα τα μέλη των ερασιτεχνικών θιάσων που θα συμμετάσχουν στην 32η διοργάνωση θα μας εκπλήξουν με τις παραστάσεις τους.

Είναι επίσης μεγάλη η χαρά μας που θα υποδεχθούμε στην πόλη μας ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων που συμμετέχουν στην Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ ή είναι τα τιμώμενα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης. Τους ευχαριστούμε για την αγάπη, με την οποία περιβάλλουν το Φεστιβάλ μας, αλλά και για την συνολική τους προσφορά στον Πολιτισμό».

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας ΕΠΣν.Κ. κ. Βασίλης Αγραφιώτης, ο Ταμίας κ. Γιώργος Τσιγγόπουλος, η Έφορος κ. Σοφία Τζέλλα και το μέλος κ. Γιάννης Καραντάνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass