Η μέλισσα στο επίκεντρο

*Πλούσιες εκδηλώσεις στη Λάρισα *«Να αναδειχθεί το ελληνικό μέλι και η αξία του» τονίζει στην «Ε» ο πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συνεταιρισμού «Apis Era» Ιωάννης Σένκο

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2024 10:11

Την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, η οποία γιορτάζεται αύριο Δευτέρα, θα τιμήσει φέτος η Λάρισα με μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας «Apis Era», με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σπουδαιότητα των μελισσών και τη συμβολή τους στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη διατροφή.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, όπως παρουσιάσεις ειδικών για παιδιά, εργαστήρια και πωλήσεις προϊόντων μελισσοκομίας και άλλων αγροτικών προϊόντων που η μέλισσα συνεισφέρει με την επικονίασή της.

Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία επιθεώρησης σε κυψέλη παρατήρησης και να δοκιμάσουν ποικιλίες μελιού από την περιοχή μας.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο Αλκαζάρ, μέσα σε ένα ωραίο περιβάλλον, το οποίο πιο κατάλληλο για τις μέλισσες δε θα μπορούσε να ήταν.
Στο πλαίσιό τους, θα γίνει και απονομή μεταλλίων του αγώνα δρόμου προς τιμήν της μέλισσας. Επίσης, θα τοποθετηθεί σκηνή για τη διεξαγωγή «stand-up comedy» με τους Ηλία Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαιμάκο, με χορό στους ρυθμούς «Banda Entopika», προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Η ομάδα του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας «Apis Era» απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φίλους της φύσης και της μελισσοκομίας, να συμμετάσχουν σε αυτήν τη γιορτή και να γνωρίσουν τον πολύτιμο κόσμο των μελισσών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου
18:00: Αγώνες δρόμου: Παιδικός 1 χλμ., έναρξη στις 18:00. Ενηλίκων 5 χλμ., έναρξη στις 18:30, αφετηρία έναντι Κηποθεάτρου.
18:30: Δραστηριότητες, ενημέρωση από τα μέλη της Apis Era. Παιδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, σχετικές με τη μέλισσα, από το ΚΔΑΠ «Η Κιβωτός της Σοφίας».
19:30: Comics, παρουσίαση του Comic με τίτλο «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι» που δημιουργήθηκε για την Ημέρα της Μέλισσας από τις «Εκδόσεις του Κάμπου», σε συνεργασία με την Apis Era.
20:00: Stand up comedy, μια κωμική performance από τους Ηλία Φουντούλη και Κωνσταντίνο Μπούρα - Μπαϊμάκο.
21:00: Banda Entopica. Οι Banda Entopica κλείνουν την πρώτη ημέρα της γιορτής με ζωντανή μουσική σε ρυθμούς πανηγυριού.
Αύριο Δευτέρα 20 Μαΐου
10:00: Ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου για τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας και μοιρασιά του Comic «Οι ιστορίες του Μελίανδρου και της Ντέμπι». Η ενημέρωση θα γίνει έναντι του Κηποθεάτρου.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ
Για τις εκδηλώσεις, αλλά και τη σημασία του ελληνικού μελιού μίλησε στην «Ε» ο πρόεδρος του «Apis Era» κ. Ιωάννης Σένκο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως: «Η Θεσσαλία πέρασε και περνάει πολύ δύσκολα όλη αυτήν την περίοδο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα και αρκετή προσπάθεια για να επανέλθουμε σε φυσιολογικά επίπεδα». Επίσης, πρόσθεσε πως χρειάζεται «να δείξουμε μεγάλη προσοχή στο θέμα των επικονιάσεων, αλλά και της ανάδειξης των ελληνικών μελιών. Γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις».
Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «η Ελλάδα ποιοτικά είναι πολύ ανώτερη εν συγκρίσει με άλλες χώρες. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να αναδειχθεί η ποιότητα και σαν Θεσσαλία. Έχουμε για παράδειγμα το μέλι της ρίγανης, της βελανιδιάς, χρόνο με τον χρόνο όλο και καλύτερο. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει τόσο τις εκδηλώσεις όσο και τη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται γύρω από το μέλι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass