«Η Θεσσαλία βρίσκεται στο σημείο μηδέν»

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΤΟΛΗ - ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2024 16:30

«Οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η Θεσσαλία παραμένει στο σημείο μηδέν» τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στη Λάρισα, οι Θεσσαλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μίλησαν στο Επιμελητήριο της Λάρισας για την επόμενη ημέρα από τα καταστροφικά γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου, ενώ σχετική δήλωση μέσω διαδικτύου, απέστειλε η βουλευτής Τρικάλων κ. Μαρίνα Κοντοτόλη.
Ο βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης τόνισε πως «οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα που αφορούν τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής».
Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «ανικανοποίητες αιτήσεις πλημμυροπαθών πρώτης αρωγής, για την αντιμετώπιση των πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών, ή και αντικατάσταση οικοσκευής», ενώ επισήμανε ότι «εκκρεμούν προκαταβολές αποζημιώσεων».
Αναφέρθηκε στους πλημμυροπαθείς της Γιάννουλης, επισημαίνοντας ότι «αναμένουν ακόμη αποζημιώσεις, ενώ η Κυβέρνηση απαξιώνει ακόμη και να τους συναντήσει».
Είπε για τους κατοίκους του Βλοχού ότι «παραμένουν κλιματικοί πρόσφυγες» και τόνισε πως «δεν έχει καταβληθεί η επιδότηση προσωρινής στέγασης στην πλειονότητα των δικαιούχων και οι πλημμυροπαθείς συνεχίζουν να επιβαρύνονται με έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».
Έκανε λόγο για «έλλειψη μέριμνας σε πλημμυροπαθείς μαθητές, παιδιά που ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και τους φοιτητές».
Είπε επίσης πως «τα πλημμυρισμένα και ακατοίκητα σπίτια λαμβάνουν λογαριασμούς ρεύματος και ΕΝΦΙΑ, ενώ οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την εφαρμογή ευνοϊκών ρυθμίσεων στο αγροτικό ρεύμα των πληγέντων αγροτών παραμένουν μόνο ως εξαγγελίες».
Κατήγγειλε «ανεκτέλεστες βλάβες στο αρδευτικό δίκτυο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού, από τον ΔΕΔΔΗΕ με κίνδυνο να κινδυνεύουν να χαθούν οι σοδειές». Μίλησε για τη σιδηροδρομική γραμμή Βόλου – Λάρισας, που παραμένει εκτός λειτουργίας, και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις υποστήριξε πως «περιμένουν ακόμη την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτοψίας και τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών τους».
Αναφέρθηκε στην αβέβαιη αποζημίωση του έγγειου κεφαλαίου και στους κτηνοτρόφους που περιμένουν ρεαλιστικά μέτρα στήριξης. Εκτενή αναφορά έκανε και στο θέμα των αγροτών και των αποζημιώσεών τους, για μια σειρά από ζητήματα. Στάθηκε αρκετά και στο θέμα της αποστράγγισης των πλημμυρισμένων χωραφιών της λίμνης Κάρλας, ενώ είπε πως «είναι άγνωστες οι Κυβερνητικές προθέσεις για την επικαιροποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας».
Αντίστοιχα, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε «αν εξειδικεύσουμε στον νομό Μαγνησίας η εικόνα που παρουσιάζει οκτώ μήνες μετά τις καταστροφές, δεν αφήνει περιθώρια ελαφρυντικών για την κυβέρνηση».
Η βουλευτής Τρικάλων κ. Μαρίνα Κοντοτόλη στο τηλεοπτικό μήνυμά της επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά τη θεομηνία Daniel και δυστυχώς η κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα των Τρικάλων είναι αποκαρδιωτική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass