«Παλεύουμε για μια Ευρώπη δημοκρατίας και αλληλεγγύης»

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 9η ΜΑΪΟΥ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2024 13:15

Με αφορμή την 9η Μαΐου η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. σε ανακοίνωσή της σημειώνει «η 9η Μαΐου του 1945 θα μείνει ορόσημο στην ιστορία της ανθρωπότητας καθώς σηματοδοτεί την ήττα του ναζισμού –φασισμού και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών με την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, ήταν ένα επίτευγμα που κατορθώθηκε με τις ανείπωτες θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων, που έδωσαν τη ζωή τους για Λευτεριά και Δημοκρατία. Αγωνίστηκαν με ηρωισμό ενάντια στην ναζιστική θηριωδία.
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε επίσημα την 1η Σεπτέμβρη 1939 με την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία. Κράτησε 5 χρόνια, 8 μήνες και 4 μέρες, αφήνοντας πίσω του 50.000.000 νεκρούς. Πρόκειται για τον πιο αιματηρό πόλεμο που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Στις 8 Μαΐου του 1945 τα στρατεύματα της Σοβιετικής Ένωσης μπαίνουν στο Βερολίνο και δίνουν το καθοριστικό χτύπημα ήττας στην ναζιστική Γερμανία. Στη χώρα μας η Εθνική Αντίσταση γιγαντώθηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ καθώς και από άλλες αντιστασιακές οργανώσεις, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος. Σήμερα τα μηνύματα του αντιφασισμού είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
Ο δρόμος για την κατάκτηση των Δημοκρατικών αξιών και της Ειρήνης των Λαών είναι διαρκής.
Παλεύουμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης των λαών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass