Στοχευμένες παρεμβάσεις και ενισχύσεις για το βαμβάκι

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΠΟΡΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2024 14:11

Περιοδεία στα Φάρσαλα πραγματοποίησε τη Μεγάλη Παρασκευή η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, όπου αρχικά εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, παρακολουθώντας την τελετή της αποκαθήλωσης, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην αγορά της πόλης, ανταλλάσσοντας ευχές με φίλους, πολίτες και παράγοντες της τοπικής οικονομίας.

Η μόνιμη επωδός, όπως και τα παράπονα όλων, ωστόσο, είχαν να κάνουν με τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις κάθε είδους αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών της περιοχής, που σε συνδυασμό με τις ‘’τσουχτερές’’ αυξήσεις σε όλα ανεξαιρέτως τα αγαθά και τις υπηρεσίες, αλλά και την κατακόρυφη πτώση του τοπικού εισοδήματος, εξαιτίας των καταστροφών στην παραγωγή που σημειώθηκαν λόγω Daniel & Elias, έχουν καταδικάσει σε καθεστώς σχεδόν μόνιμης μειονεξίας τόσο το δήμο Φαρσάλων, όσο και πολλές ακόμη περιοχές της ευρύτερης Θεσσαλίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε τα εξής: «Στα Φάρσαλα σήμερα, στην Ελασσόνα εχθές, στη Λάρισα προχθές, αλλά και κάθε εβδομάδα που βρίσκομαι στην Αθήνα για τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, εισπράττω από την πλειονότητα των πολιτών συναισθήματα, απελπισίας, φόβου και θυμού. Εδώ στην αγροτική Θεσσαλία, μάλιστα και τα Φάρσαλα, τα προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα, από τη στιγμή που το εισόδημα των πολιτών, που συνήθως είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι, δέχθηκε τεράστιο πλήγμα από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου, με την κυβέρνηση να χρονοτριβεί χαρακτηριστικά να αποζημιώσει δίκαια και άμεσα τους πληγέντες. Και αυτό μάλιστα, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, που επιμένει να μη ξεχνά τη Θεσσαλία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ. Για παράδειγμα, πληροφορήθηκα εδώ ‘’από πρώτο χέρι’’, για το μεγάλο πρόβλημα με τις επανασπορές βαμβακιού από τα καιρικά φαινόμενα του Απριλίου και την πρόσφατη απελπισμένη επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Φαρσάλων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ζητώντας τη στήριξη των τοπικών αγροτών που πλήγηκαν ξανά μέσα σε διάστημα επτά μηνών από τις πλημμύρες. Δεσμεύομαι προσωπικά για κατάθεση ερώτησης την Τετάρτη μετά το Πάσχα, οπότε και θα ανοίξουν ξανά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής. Γιατί εν αντιθέσει με την κυβέρνηση της ΝΔ, προσωπικά εγώ, όπως και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε πως μια παραδοσιακή καλλιέργεια για τη Θεσσαλία, όπως είναι το βαμβάκι, πρέπει να συνεχιστεί με στοχευμένες παρεμβάσεις και ενισχύσεις», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass