«Η Κυβέρνηση νοικιάζει το ΕΣΥ στους ιδιώτες!»

*ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2024 14:31

«Κάθε ημέρα και ένα καινούριο σκάνδαλο από μία κυβέρνηση δήθεν αρίστων» τόνισε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε εισαγωγικά το σκάνδαλο των υποκλοπών, της συγκάλυψης των Τεμπών, αλλά και της δημιουργίας μιας Ανώνυμης Εταιρείας, «πειραματικής» αντίληψης για τη «διαχείριση» των υδάτων στη Θεσσαλία με όρους ιδιωτικής οικονομίας και με αποκλεισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να επισημάνει ότι ξεπροβάλλει σήμερα ένα νέο σκάνδαλο: του ξεπουλήματος του ΕΣΥ στους ιδιώτες με μια απλή, εκπρόθεσμη τροπολογία!
Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τη στήριξη της οικογένειας και της κοινωνικής συνοχής, η βουλευτής Λάρισας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση φέρνει τις ρυθμίσεις μετά από 5 ολόκληρα έτη διακυβέρνησης κι ενώ, όπως σημείωσε, «η κοινωνία στενάζει με τα ενοίκια, οι γονείς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, ενώ ακόμη και τα vouchers είναι για λίγους και εκλεκτούς. Η δε αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι η χειρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη κατέχουμε θλιβερή «πρωτιά» μετά τη Βουλγαρία».
Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε την επιλογή της Κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία για την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχετε το θράσος να φέρνετε στον «πολιτικό σας πάγκο» και ως «χασάπηδες» να κόβετε κομματάκι - κομματάκι το ΕΣΥ. Και τούτο κρυπτόμενοι, αφού δεν θέσατε η ρύθμιση σε διαβούλευση υπό τον φόβο της αντίδρασης των φορέων. Η αλήθεια είναι ότι με την τροπολογία σας νοικιάζετε τις δημόσιες δομές υγείας στους ιδιώτες. Νοικιάζετε τα νοσοκομεία και το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της υγείας που υπηρετείται από τις δημόσιες δομές και είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμά μας. Ιδιώτες που θα τους διαλέγει ο διοικητής του Νοσοκομείου και με όρους που θα καθορίσει η Κυβέρνηση σε Κοινή Υπουργική Απόφαση».
Παράλληλα, επισήμανε τον κίνδυνο να δημιουργηθούν ασθενείς δύο ταχυτήτων, τη στιγμή, μάλιστα, που το ΕΣΥ είναι ήδη υποστελεχωμένο και με παλιές δομές, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Αντί η κυβέρνηση να φέρει λύσεις και να στηρίξει το ΕΣΥ, φέρνει τους ιδιώτες και δεν κάνει τίποτα για τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας. Ταυτόχρονα, δημιουργεί και ζήτημα πολιτειακής φύσης, αφού οι ιδιώτες αυτοί θα μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και στην πολιτική ζωή, χωρίς τα προβλεπόμενα κωλύματα και ασυμβίβαστα των δημόσιων λειτουργών…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass