«Στόχος της Λάρισας η βελτίωση μετακίνησης για όλους»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΑΓΓ. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2024 13:35

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, Ευάγγελο Παπαλέξη, συμμετείχε σε διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «S.M.ALL», όπου είναι εταίρος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του δικτύου και συγκεκριμένα της Ferrara (Ιταλία – Επικεφαλής Εταίρος), του Quadrilatero (Πορτογαλία), της Κομοτηνής, της Σόφιας (Βουλγαρία), του Druskininkai (Λιθουανία), του Στρασβούργου (Γαλλία), του Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και της SkofjaLoka (Σλοβενία). Στο πλαίσιό της ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στους στόχους του Δήμου με την εφαρμογή μέτρων βιώσιμης αστικής κινητικότητας και προσβασιμότητας οι οποίοι εναρμονίζονται με τους στόχους του έργου και αποτελούν κρίσιμο ζήτημα για τον μετασχηματισμό των αστικών περιοχών σε βιώσιμες πόλεις για όλους. Τα μέλη του δικτύου εξοικειώθηκαν με τοπικές βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Ειδικότερα, εξετάστηκαν καλές πρακτικές για τη μετάβαση των παιδιών στο σχολείο, δίχως την ανάγκη χρήσης μέσων μεταφοράς. Παράλληλα, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής εμπειρογνώμονα, οι εταίροι μέσω συμμετοχικών διαδικασιών, παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών εργαλείων και τεχνικών του προγράμματος, εξέτασαν τα επόμενα βήματα και τη μεθοδολογία υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, στόχος του οποίου θα είναι η μείωση των ανισοτήτων και η βελτίωση των ευκαιριών για όλους τους πολίτες στις βασικές καθημερινές ανάγκες μετακίνησης. Η επόμενη συνάντηση του δικτύου θα λάβει χώρα στην Κομοτηνή τον Ιούνιο του 2024.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass