Συγκίνηση για τους αγνοούμενους της Κύπρου

Σε εκδήλωση που οργανώθηκε από Σύλλογο Κυπρίων και Δήμο Λαρισαίων στη ΓΕΧΑ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2024 13:21

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην κατάμεστη αίθουσα της ΓΕΧΑ η εκδήλωση αφιέρωμα στους αγνοουμένους της Κυπριακής τραγωδίας του 1974. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και τη ΓΕΧΑ και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τύρναβου.

Παρέστησαν και μίλησαν η σύζυγος του αείμνηστου Ήρωα Ερωτόκριτου Γαλήνη κυρία Μαρία Γαλήνη, ο γιος του κύριος Γιώργος Γαλήνης και ο εγγονός του Ανδρέας Θεοδώρου. Προβλήθηκε ακόμα σχετική ταινία μικρού μήκους.
Η ιστορία των αείμνηστων Ερωτόκριτου Γαλήνη και Πρόδρομου (Μάκη) Χρυσοστόμου έχει μια συγκλονιστική πλοκή πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες, γεγονός που παρακίνησε τους μαθητές του Γυμνασίου Αγλαντζιάς να την αναδείξουν μέσα από μια ταινία μικρού μήκους υπό τον τίτλο «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες= Κάλτσες διαφορετικές ». Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η αληθινή ιστορία των παιδιών δύο αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, του Γιώργου Γαλήνη από την Κλήρου και του Γαβριήλ Χρυσοστόμου πρόσφυγα από την κατεχόμενη Κυθρέα που γεννήθηκαν λίγο μετά το μαύρο καλοκαίρι του 1974. Γίνεται ακόμα αναφορά στην εν ψυχρώ δολοφονία 38 συνολικά στρατιωτών από τους Τούρκους από τον κύριο Κώστα Αρτεμίου από την Κλήρου, ο οποίος γλύτωσε από θαύμα την εκτέλεση.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος και ο πρόεδρος της ΟΚΟΕ κ. Γιώργος Συλλούρης. Συγκινητικός ήταν ο λόγος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου που έκλεισε την εκδήλωση μετά που η χορωδία της ΓΕΧΑ έκλεψε την παράσταση με τις υπέροχες φωνές που απέδωσαν αντικατοχικά τραγούδια.Παρέστησαν ακόμα: Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Γαρυφαλλιά Καρυστιανού, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας, εκπρόσωπος του Διοικητή 1ης Στρατιάς και ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Δημόκριτος Ζερβάκης και πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και εκδηλώσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass