«Να πάμε όλοι στην Ευρωκάλπη»

ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ *ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2024 2:11

«Το μήνυμα που στέλνω από τη Λάρισα, είναι ότι πρέπει ο κόσμος στις ευρωεκλογές να πάει να ψηφίσει, ό,τι θέλει. Εμείς δεν πρόκειται να υποδείξουμε τι θα ψηφίσει. Μπορεί εγώ να υποστηρίζω ότι η χώρα μας χρειάζεται σταθερότητα και αυτή τη διασφαλίζει η Ν.Δ., ωστόσο ο καθένας ας πάει να ψηφίσει ό,τι θεωρεί ο ίδιος ότι εκφράζει τη σταθερότητα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την ψήφο που διαθέτουμε με την παρουσία μας. Να δηλώσουμε «παρών» και όχι απών».

Αυτά δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, στο Δημαρχείο Λάρισας, με θέμα τις επικείμενες ευρωεκλογές, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.
Η δράση στόχευε στην παρακίνηση των νέων για συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές, αναδεικνύοντας όλους τους άξονες στους οποίους υπάρχει άμεση σχέση με την Ε.Ε. και πως οι αποφάσεις μας, μας επηρεάζουν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση, καθώς το αυτοκίνητο που μετέφερε την Υπουργό χάλασε στον δρόμο!
Η κ. Ζαχαράκη δήλωσε «χαρούμενη που βρίσκεται κοντά σε νέους ανθρώπους, σε φρέσκα μυαλά, τα οποία εμπνέουν όσους έχουν την τιμή να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα. Αυτά τα δραστήρια παιδιά τα συνάντησα πριν λίγο καιρό στο γραφείο μου. Συμφωνήσαμε να διοργανώσουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας. Δεσμεύτηκα ότι θα έρθω στη Λάρισα για να συμμετέχω στις εκδηλώσεις κι αυτό έπραξα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και το ακροατήριο, ο πρόεδρος Αλέξανδρος Τσάτσος ανέφερε πως «η συμμετοχή των νέων στις εκλογικές διαδικασίες είναι ένα θέμα που πάντα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, σπάνια όμως γίνεται μια συζήτηση διαμορφωμένη από τους νέους, για τους νέους. Και σήμερα με την προσπάθειά μας αυτή, αυτό πάμε να υλοποιήσουμε. Είναι σημαντικό την Κυριακή 9 Ιουνίου να σηκωθούμε και να ψηφίσουμε. Οι προκλήσεις τις οποίες έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο παρατηρούμε ότι ολοένα και αυξάνονται και θα αναφέρω χαρακτηριστικά 3 θεματικές, η κλιματική αλλαγή που γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη, τα ζητήματα Άμυνας με το στρατηγείο της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ να βρίσκεται εδώ και η Τεχνητή Νοημοσύνη» που είναι το στοίχημα της επόμενης 5ετίας». Η μαθήτρια Παυλίνα Αιόλου τόνισε πως οι νέοι νιώθουν απογοητευμένοι από την πολιτική δράση σε ζητήματα - προτεραιότητές τους, όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος, η παιδεία, γι’ αυτό και είναι ανάγκη οι πολιτικοί ηγέτες να κερδίσουν εκ νέου την πίστη τους και τη δέσμευσή τους για συμμετοχή στην πολιτική. Εξήγησε όμως γιατί οι νέοι πρέπει να ψηφίσουν, καθώς «δεν είναι μόνο το μέλλον, οι νέοι είναι το παρόν και η ψήφος τους μετράει» τόνισε.
Ο Νικόλαος Οικονόμου, φοιτητής Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.- μέλος του ΔΣΝΛ, ανέφερε πως «η νέα γενιά πρέπει να ενδιαφέρεται για την ΕΕ, καθώς το όφελός της είναι αρκετά μεγάλο, με χαρακτηριστικό το πρόγραμμα Erasmus+. Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας νέος μπορεί να σπουδάσει κάποια εξάμηνα σε ίδρυμα του εξωτερικού αντίστοιχου της δικής του σχολής, να κάνει μεταπτυχιακό σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Οι ευκαιρίες από την Ευρώπη για τους νέους θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Αυτό που η Ευρώπη χρειάζεται από εμάς είναι να είμαστε ενεργοί. Να ενδιαφερόμαστε. Την 9η Ιουνίου, όλοι να ψηφίσουμε αυτούς που θεωρούμε καταλληλότερους να την διαχειριστούν και να μας εκπροσωπήσουν».
Η Ευρυδίκη Μήλιου, δικηγόρος παρ’ εφέταις σημείωσε πως «η ανάγκη συνδιαμόρφωσης του ευρωπαϊκού μέλλοντος καθιστά αναγκαία τη συμμετοχή των νέων στην εκλογική διαδικασία της ανάδειξης των εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Εκεί στην καρδιά της Ευρώπης, διαμορφώνονται οι αρχές και οι οδοδείκτες των κρατικών πολιτικών σε σημαντικούς τομείς για όλους μας». Ο Κώστας Γκάγκος, interior designer και CEO της Costas Gagos Architecture & Design, ως καταξιωμένος επιχειρηματίας της πόλης μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανέπτυξε την οπτική μιας συνεχούς αναπτυσσόμενης επιχείρησης και προέτρεψε τη νέα γενιά να έχει όραμα, να εξωτερικεύει, να ανταλλάσσει ιδέες και να μην κλείνεται στο καβούκι της, αλλά να τολμά, να επιχειρεί!
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΝΔ Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ. Τζανακούλης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος, ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Στ. Κιμπουρόπουλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γ. Μπλιούμης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας Ηλίας Σουφλιάς, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σ. Ζαχαρή, κ.ά.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass