«Ανθρωποι σε εγκατάλειψη»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΙ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2020 17:17

Με αφορμή τις προσφυγικές δομές σε Αμπελάκια και Καστρί, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεμπών σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «αν κανείς εξαιρέσει το πολύ καλό περιβάλλον και φαγητό που εξασφαλίζουν οι ξενοδοχειακές μονάδες που φιλοξενούν τους πρόσφυγες σε Αμπελάκια και Καστρί Λουτρό, όλα τα υπόλοιπα δημιουργούν την αίσθηση ανθρώπων σε εγκατάλειψη.


Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε στους συνδημότες μας και να ζητήσουμε να μας δώσουν, ό,τι μπορούσαν, από ρούχα δικά τους και των παιδιών τους και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εκπληκτική.
Οι ηλικίες των παιδιών είναι πολύ μικρές, από μηνών έως 12-13 χρόνων, που κατά κανόνα συνοδεύονται από τις μητέρες τους, ενώ οι πατεράδες τους βρίσκονται σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία και οι ίδιοι θέλουν να οδηγηθούν. Έτσι εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται, με την πρώτη ματιά, ότι κανένας δεν «κινδυνεύει» από ταλαιπωρημένες μικρομάνες και από τα παιδάκια τους, που έφυγαν από άλλη δομή και ήρθαν εδώ, αλλά και ευκολότερα διαπιστώνει τις συνέπειες της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, που αποδέχτηκαν και υλοποιούν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της ΝΔ, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών, χωρίς οίκτο.
Ένα πολύ σοβαρό αίτημά τους είναι η ιατροφαρμακευτική κάλυψη και βοήθεια, για μικρούς και μεγάλους. Για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών, είναι αναγκαίο να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού ενεργειών, ώστε να γίνει η ζωή αυτών των ανθρώπων πιο υποφερτή, μιας και η επόμενη φάση αν δεν προωθηθούν στις χώρες που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους, είναι η υπαγωγή στο πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ».
Καλούμε τους συνδημότες μας, κυρίως αυτούς που αντέδρασαν όταν έγινε γνωστό ότι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες στον Δήμο μας, να δουν καθαρά ανθρωπιστικά το όλο θέμα και να συνδράμουν, όσο μπορεί ο καθένας, στο να γίνει η ζωή αυτών των ανθρώπων υποφερτή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass