Δρομολογείται η αποζημίωση κτηνοτρόφων του Τυρνάβου

ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ - ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2020 21:35

Προς διεκπεραίωση οδεύει -επιτέλους- η εκκρεμότητα αποζημίωσης των κτηνοτρόφων της επαρχίας Τυρνάβου για τις ζημιές που υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό το 2014, καθώς μετά τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, η λίστα των δικαιούχων έχει προωθηθεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την πληρωμή τους.

Αναλυτικότερα μετά τον έλεγχο των δικαιούχων από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, η σχετική λίστα βρίσκεται στη Διεύθυνση Οικονομικών. Μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί 182 κτηνοτρόφοι με το ποσό των 80.520 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα «δουν» το χρώμα του χρήματος άλλοι 283, οι οποίοι θα πληρωθούν 139.350 ευρώ. Εξετάζεται επίσης η περίπτωση 89 κτηνοτρόφων, καθώς υπάρχουν διοικητικές εκκρεμότητες με τα δικαιολογητικά τους.
Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έχει υπογράψει την ανάθεση για την προμήθεια -σε πρώτη φάση- 30.000 εμβολίων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού τη φετινή χρονιά, ενώ σταδιακά και σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία θα δρομολογηθεί η προμήθεια και άλλων εμβολίων.
Ο Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Γιώργος Λαδόπουλος, ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό, μία πολυετής αδικία εις βάρος των κτηνοτρόφων, οι οποίοι εκτός από το ζωικό τους κεφάλαιο έχασαν μέρος των επιδοτήσεων και την παραγωγή τους σε γάλα και κρέας. Σίγουρα η οικονομική ζημιά που υπέστησαν είναι μεγάλη, αλλά μετά την παρέμβαση του υπουργού Μάκη Βορίδη και τη συστηματική δουλειά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν θα απαλύνουν κάπως τη στεναχώρια από τη ζημιά που υπέστησαν».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass