Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2020 15:05

Ιερή αγρυπνία στην Κουλούρα Τεμπών
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Ιερή αγρυπνία, κατά το Αγιορείτικο τυπικό, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουλούρας του Δήμου Τεμπών.


Η αγρυπνία θα τελεστεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουλίου, από τις 8.30 το βράδυ μέχρι τις 00.45 μετά μεσάνυχτα. Επίσης θα τελεστεί αρτοκλασία με θείο κήρυγμα.
Η αγρυπνία τελείται με αφορμή τη γιορτή της Αγίας Άννας, μητρός της υπεραγίας Θεοτόκου.
Στο ιερό αναλόγιο θα ψάλουν οι μαθητές του παραρτήματος Βυζαντινής Μουσικής Σχολής Τυρνάβου, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «Άγιος Αχίλλειος».
Ο προϊστάμενος του ιερού ναού αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν στην ιερά αγρυπνία.

 

Εκδήλωση για τον Ν. Πλαστήρα στη Ν. Μάκρη
Ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Άγιος Θωμάς» και ο Σύλλογος Θεσσαλών Μαραθώνα-Νέα Μάκρης-Ραφήνας «Ο Ρήγας Φεραίος» υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» συνδιοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τον «Μαύρο Καβαλάρη» στρατηγό και πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα την Κυριακή 26 Ιουλίου και ώρα 9:30 π.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας της Νέας Μάκρης τιμώντας τα 67 χρόνια από τον θάνατό του.
Θα ακολουθήσει ομιλία του προέδρου της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανου Κούτρα.
Οι εκπρόσωποι φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Λάζαρο Καραούλη, πρόεδρο του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αττικής, στο τηλ. 6946-128.421.

 

Από Τετάρτη η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου
Το πρόγραμμα προπληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) στη συνεδρίαση της 16ης Ιουλίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ημερομηνίες για κύριες και επικουρικές συντάξεις είναι οι εξής:
- Στις 22 Ιουλίου 2020, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
- Στις 24 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
- Στις 28 Ιουλίου 2020, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
- Στις 30 Ιουλίου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

 

Παρουσιάζεται ο σχεδιασμός διαχείρισης αποβλήτων

Τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, θα παρουσιάσει ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Γραφάκος Μανώλης, σήμερα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ., σε αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Την εκδήλωση οργανώνει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και λόγω των ειδικών μέτρων προστασίας που λαμβάνονται για την πανδημία, θα συμμετάσχουν μόνο όσοι έχουν προσκληθεί.

 

Αγρυπνία στον Αγ. Ιωάννη στη Βελίκα

Ιερά αγρυπνία για την εορτή της ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής θα τελεσθεί αύριο Τρίτη από τις 8:30 μ.μ. έως τις 12:20 τα μεσάνυχτα, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Βελίκα. Στην αγρυπνία που γίνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας «Φιλοκτήτης», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του συλλόγου και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των πατέρων θα λειτουργήσουν οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς και θα ψάλει μεγάλη χορωδία ψαλτών της μονής. Για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, στις 8:30 μ.μ. μπροστά από την ταβέρνα «Ντόλτσε βήτα» της Βελίκας, θα τους μεταφέρει στη μονή το mini bus της Trekking Hellas. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορονοϊό.Εκλογές
στην ΕΣΠΕΛΗ Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή εκλογών την Κυριακή 13/9/2020, από 9:00 έως 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του café «Πασαρέλα» (Βενιζέλου 115). Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως 12/8/2020 στο espelarisas@gmail.com

 

Μετά τη λήξη των δηλώσεων οι αιτήσεις για το ΚΟΤ

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΟΤ (Κοινωνικό τιμολόγιο) οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών βάσει της φορολογικής δήλωσης 2020 (εισοδήματα, ακίνητη περιουσία και σύνθεση νοικοκυριού 2019) θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων και της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ. Η ακριβής ημερομηνία των νέων αιτήσεων θα ανακοινωθεί στη σελίδα της ΗΔΙΚΑ.

 

Νέα διοίκηση στον Συνεταιρισμό Γαλήνης

Μετά τις χθεσινές εκλογές

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξαν οι αγρότες - μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλήνης μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν χθες στα γραφεία του Συνεταιρισμού.
Στις εκλογές ψήφισαν 35 μέλη και στο νέο Δ.Σ., με τετραετή θητεία, εκλέγονται οι εξής: Λαχανάς Περικλής, Καλαθάς Θεόδωρος, Γκέκας Αντώνιος, Χαρισούλης Μάριος, Μπαντακός Ιωάννης, ενώ αναπληρωματικό μέλος εκλέχθηκε ο Κουρέτσος Κωνσταντίνος. Στο Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγονται οι Χαρίτσης Γεώργιος, Αγριαδέλης Βασίλειος και Κουτσιαμπέλας Αριστείδης.
Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα στην πρώτη του συνεδρίαση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass