ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Ανοίγει η κατασκήνωση Αγ. Παρασκευής Στομίου

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 21:51

Παιδική, για άτομα με ειδικές ανάγκες, για ηλικιωμένους, βιωματική, αθλητική, με ιστορία και μέλλον. Ο λόγος για την κατασκήνωση της Αγίας Παρασκευής Στομίου όπου τα τελευταία χρόνια υπεύθυνος για τη λειτουργία της είναι Δήμος Αγιάς.

Το στοίχημα για τον πρόεδρο της κατασκήνωσης Γιώργο Γιάνναρο από την πρώτη στιγμή ήταν μεγάλο. Η κατασκήνωση έπρεπε να διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει και πάλι παιδιά, ηλικιωμένους και επειδή από τη μια στιγμή στην άλλη δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο εξαιτίας και της οικονομικής κατάστασης αποφασίστηκε να γίνεται σταδιακά. Κάθε χρόνο, λοιπόν, γίνονται παρεμβάσεις για να κάνουν τη διαμονή των κατασκηνωτών ακόμα πιο ευχάριστη. Οι σκηνές σταδιακά δίνουν τη θέση τους σε ξύλινα σπιτάκια, το χώμα στο πλακόστρωτο, οι σκάλες σε ράμπες για τα αναπηρικά αμαξίδια, οι τουαλέτες για τα ΑμεΑ. Η τοποθεσία σχεδόν ιδανική, στις παρυφές του βουνού και με αυλόγυρο το κύμα της θάλασσας.

«Είμαστε ευτυχείς που κερδίζουμε χρόνο με το χρόνο το στοίχημα που είχαμε θέση ως δημοτική αρχή. Δύναμη μας δίνουν οι κατασκηνωτές που κάθε χρόνο αυξάνονται, οι γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Φέτος συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά με «Το χαμόγελο του παιδιού» και θα φιλοξενήσουμε παιδιά από την Αθήνα, με χαρά περιμένουμε τους μικρούς κατασκηνωτές από το Κέντρο προστασίας παιδιού Φλώρινας – Παιδόπολη Φλώρινας, αλλά και τους ηλικιωμένους από την Καλαμάτα», δηλώνει στην «Ε» ο Γιώργος Γιάνναρος και προσθέτει «δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια τους υπεύθυνους για τις κατασκηνώσεις από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα».

Η κατασκήνωση της Αγίας Παρασκευής φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 7 – 16 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους. Οι εγγραφές των ατόμων με αναπηρία γίνονται μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων με Αναπηρία. Τα παιδιά θα φιλοξενούνται σε δύο περιόδους 4 Ιουλίου έως 12 Ιουλίου και 13 Ιουλίου έως 21 Ιουλίου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις συγκεκριμένες κατασκηνωτικές περιόδους θα υλοποιείται πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας.

Τα παιδιά με την ολοκλήρωση του κατασκηνωτικού προγράμματος αποχωρούν γεμάτα εμπειρίες από την ομαδική ζωή, την επαφή με τη φύση, τις βιωματικές δράσεις. Φεύγουν και δίνουν ραντεβού για την επόμενη χρονιά γιατί οι νέες φιλίες που γίνονται στις κατασκηνώσεις τις περισσότερες φορές καταλήγουν να είναι παντοτινές.  

Οι αιτήσεις για τις εγγραφές των παιδιών έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται στο δημαρχείο της Αγιάς μέχρι τις 30 Ιουνίου.

ΠΑΙΔΙΑ

Α΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 22/7/2015 – 1/8/2015

Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2/8/2015 – 11/8/2015

Γ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 12/8/2015 – 21/8/2015

Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται:

Αίτηση του γονέα η κηδεμόνα προς το Δήμο στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού.

Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να αναγράφεται ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι κατάσταση ένδειας).

Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται: η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται ατομικά, με Φαξ στο 2494024517, με email στο info@dimosagias.gr.

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 22/8/2015 – 31/8/2015

Για την εγγραφή των ηλικιωμένων ατόμων απαιτείται:

Αίτηση του ατόμου στο Δήμο

Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται ατομικά ή συλλογικά μέσω των ΚΑΠΗ που συμμετέχει κάθε ηλικιωμένος έως την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Το ποσό συμμετοχής καθορίζεται στα «30,00» ευρώ για τους κατασκηνωτές (παιδιά – ηλικιωμένοι). Τα παιδιά μονογονεϊκών, πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών καθώς και των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, δεν θα καταβάλλουν συμμετοχή.

Ο κατασκηνωτής εφόσον επιλεγεί θα καταθέσει το ποσό συμμετοχής του και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν το διπλότυπο της απόδειξης κατάθεσης της Τράπεζας στον Διαχειριστή της κατασκήνωση με την άφιξή τους σ' αυτή.

Ο Δήμος Αγιάς για τη λειτουργία της κατασκήνωσης Αγίας Παρασκευής Στομίου διαθέτει λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς «Δήμος Αγιάς παιδικές κατασκηνώσεις» GR 8401712490006249030020855. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2494350121/2494024517.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass