Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2015 12:54

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς στην αίθουσα συνε­δριάσεών του στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγιάς «Χρυσαλλίδα», τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 6μμ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέ­ματα ημερήσιας διάταξης:

Διατύπωση γνωμοδότησης για τον χαρακτηρισμό «αστικής περιο­χής» στην παραλιακή ζώνη του Δήμου και καθορισμός αστικής λεωφο­ρειακής γραμμής. Χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης για την εγκατά­σταση δικτύου οπτικών ινών και την κατασκευή Υπαίθριων Μονάδων Δικτύου. Έγκριση της τροποποίησης της μελέτης και έγκριση του 1ου ΑΠΕ και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. για το έργο «Διευθέτηση χειμαρρωδών ρεμάτων Μελιβοίας από θέση “Καραμάνη” μέχρι θέση “Τσαλαβούρα”». Έγκριση της επικαιροποίησης του έργου «Ίδρυση κει­μηλιοφυλακείου» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσής του. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Ανακαίνιση εγκαταστάσεων Δημοτικής Κατασκήνωσης». Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου «Διευθέτηση χειμαρρωδών ρεμάτων Μελιβοίας από θέση “Καραμάνη” μέχρι θέση “Τσαλαβούρα”». Έγκριση 3ης παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου «Κατασκευή υπό­γειων αγωγών μεταφοράς νερού και αντλητικών συγκροτημάτων στο αγρόκτημα Δήμητρα». (Εισηγήτρια: Αθανασία Μπαρτζώκα, προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών).

Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου «Άρ­δευση αναδασμού Τ.Κ. Ομολίου». Έγκριση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου «Έργα πρόληψης δασικών πυρκα­γιών στο δημοτικό δάσος Μελιβοίας». Σύμφωνη γνώμη για τη χορήγηση απόφασης έγκρισης επέμβασης στο δημοτικό δάσος Παλαιοπύργου (Ει­σήγηση: Δημήτριος Παπακώστας, προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλο­ντος και Πολιτικής Προστασίας).

Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης, ποσού 20.825€, από το Υπουργείο Εσωτερικών προερχόμενο από τη Δ’ κατανομή ΣΑΤΑ οικ. έτους 2015. Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης, ποσού 53.800€, από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη δράσεων πυροπροστα­σίας έτους 2015. Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης, ποσού 3.259€, από το Υπουργείο Εσωτερικών για πληρωμή μισθωμάτων σχολικών επιτροπών. Αποδοχή συμπληρωματικής χρηματοδότησης, πο­σού 3.510€, από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκλογική αποζη­μίωση των υπαλλήλων του Δήμου που συμμετείχαν στην προπα­ρασκευή και διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Έγκριση της 4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 και της 3ης τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2015. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Προμήθειας Τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών της Κατασκήνωσης Αγίας Παρασκευής Στομίου. Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης με σκοπό την εγκατάσταση σταθμού σταθερής τηλεφωνίας στην Τοπική Κοινότητα Σκλήθρου. (Εισηγητής: Ιωάννης Σπανός, προϊστάμενος Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών).

Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης, ποσού 300.000€, από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη λειτουργία της Κατασκήνωσης Αγίας Παρασκευής Στομίου το έτος 2015. (Εισηγητές: Γεώργιος Γιάνναρος, πρόεδρος Δ.Σ. και Ιωάννης Σπανός, προϊστάμενος Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών).

Έγκριση απολογισμού χρήσης 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ηρακλείδης» Δήμου Αγιάς. (Χρήστος Σκαρκάλης, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου «Ηρακλείδης»).

Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου επί της οδού Ηφαίστου στη Δημοτική Κοινότητα Αγιάς, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 192 του Δ.Κ.Κ. Μεταστέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αγιάς. Γνωμοδότηση ως προς τη θέση που πρόκειται να χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης κτηνοτροφικής μονάδας στην τοποθεσία «Λιβάδι» της Τοπικής Κοινότητας Μαρμαρίνης. Γνωμοδότηση ως προς τη θέση που πρόκειται να χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης κτηνοτροφικής μονάδας στην τοποθεσία «Γρούβιανη» της Τοπικής Κοινότητας Ποταμιάς. Χορήγηση αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου - καντίνες για το έτος 2015. Αποδοχή ή μη της διενέργειας δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Αγιάς για το έτος 2015. (Εισηγήτρια: Χριστίνα Γιαννουλέα, αντιδήμαρχος).

Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στον οικισμό Μελιβοίας για τη δημιουργία γεωργικών αποθηκών, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 192 του Δ.Κ.Κ. Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών στην κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας δίμηνης χρονικής διάρκειας. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της ανώνυμης μονομετοχικής εταιρείας ΟΤΑ με την επωνυμία «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΑΕ». (Εισηγητής: Βασίλειος Λέτσιος, αντιδήμαρχος).

Ίδρυση και λειτουργία λαϊκής αγοράς στην Τοπική Κοινότητα Σωτηρίτσας. (Εισηγητής: Βασίλειος Λέτσιος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Εξέταση αιτήματος Σ.Φ.ΑΕΛ «Monsters» για παραχώρηση χώρου στο δημοτικό πάρκινγκ Στομίου με σκοπό τη διοργάνωση εκδηλώσεων το πενταήμερο 15 έως 19 Ιουλίου 2015. (Εισηγητής: Ρίζος Αγγελακόπουλος, αντιδήμαρχος).

Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Κέντρου Πρόληψης Ν. Λάρισας «Ορφέας» Ο.ΚΑ.ΝΑ. Λήψη απόφασης στήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τον «ΦοΔΣΑ» ΟΤΑ Νομού Λάρισας, με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Λάρισας». Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου με τον «ΦοΔΣΑ» ΟΤΑ Νομού Λάρισας, με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΉΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Λάρισας». (Εισηγητής: Αντώνης Γκουντάρας, δήμαρχος Αγιάς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass