ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλεσμα σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 7 Απριλίου

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2016 0:52

 

Επιστολή προς τους προέδρους και τα μέλη των διοικήσεων όλων των κοινωνικών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συμφωνήσουν στη διοργάνωση ενός παλλαϊκού συλλαλητηρίου στη Λάρισα, την Πέμπτη 7 Απριλίου, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε για το ασφαλιστικό η ΑΔΕΔΥ, έστειλε η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Στην επιστολή αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες με τη συμμετοχή τους στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, έδειξαν ότι απορρίπτουν τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που έρχονται να διαλύσουν ό,τι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα. Οι προτάσεις αυτές δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε η συγκυβέρνηση και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σημαντικές νέες αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους περιλαμβάνει το «πακέτο» των δημοσιονομικών μέτρων που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας εκτιμά ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε νέα παλλαϊκή κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα κλιμακώνοντας τους κοινούς μας αγώνες. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ η προκήρυξη νέας Απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016. Προτείνουμε σε όλες τις συνδικαλιστικές, επαγγελματικές, επιστημονικές και συνταξιουχικές οργανώσεις να αποφασίσουν απεργιακή κινητοποίηση αυτή την ημέρα και να συνδιοργανώσουμε παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πόλη της Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass