ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΩΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

«Πλαστή η εικόνα των σωματείων των λαϊκών αγορών»

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2016 0:05

 

Απάντηση στην επιστολή των Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών ν. Λάρισας και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Λάρισας εξέδωσε ο Δήμος Λαρισαίων, όπου αναφέρει τα εξής: «Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών ν. Λάρισας και του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Λάρισας για θέματα που αφορούν στη συνεργασία των σωματείων με τον Δήμο Λαρισαίων.

Η έκπληξη και η απορία προκαλούνται κυρίως από το γεγονός της παράθεσης μιας πλαστής εικόνας, σε ό,τι αφορά το επίπεδο της συνεργασίας και τον διάλογο της δημοτικής αρχής με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών.

Σ’ αυτή την πόλη, γνωρίζουν όλοι πλέον πολύ καλά, ότι η δημοτική αρχή συζητάει με όλους και για όλα. Και απ’ αυτό τον κανόνα δεν μπορεί να αποτελούν εξαίρεση οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών. Τόσο ο δήμαρχος Λαρισαίων όσο και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι έχουν συναντηθεί πολλές φορές με μέλη των διοικήσεων των σωματείων. Κοινός τόπος όλων των συναντήσεων ήταν η εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των πωλητών και παραγωγών.

Σε ότι αφορά στην αναφορά των σωματείων σε δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας σημειώνουμε: Ο κ. Νικ. Καλτσάς στο εν λόγω δημοσίευμα απλά ζητούσε τη συνεργασία των ανθρώπων των λαϊκών αγορών για την καθαριότητα των χώρων που λειτουργούν οι λαϊκές. Δεν είχε πρόθεση να συκοφαντήσει κανέναν. Άλλωστε οι εικόνες των δρόμων μετά τις λαϊκές αγορές, μιλούν από μόνες τους.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στο ουσιαστικό και επίμαχο, όπως φαίνεται, για τους συντάκτες της ανακοίνωσης, θέμα της έκδοσης νέων αδειών για πωλητές των λαϊκών αγορών, σημειώνουμε τα εξής:

Η δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, είχε ενημερώσει τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών για την πρόθεσή της να εκδώσει νέες άδειες, σε μια προσπάθεια να δώσει διέξοδο σε συμπολίτες που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής ήταν εξαρχής γνωστή σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή κατέθεσε πρόταση για έκδοση 12 νέων αδειών πωλητών. Οι άδειες θα δοθούν, μετά από δημόσια ανοικτή πρόσκληση κατάθεσης αιτήσεων και πάντα σύμφωνα με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Τονίζεται δε, πως η έκδοση του συγκεκριμένου αριθμού νέων αδειών, προέκυψε μετά από την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία επιτόπια έρευνα των υπηρεσιών του Δήμου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 14 κενά καταστήματα επαγγελματιών πωλητών από κατόχους που είτε συνταξιοδοτήθηκαν, είτε οικιοθελώς αποχώρησαν από τις λαϊκές αγορές.

Σημειώνεται ότι νέες άδειες πωλητών έχουν να δοθούν εδώ και δέκα χρόνια περίπου, σε αντίθεση με τις άδειες παραγωγών που εκδίδονται κανονικά, όταν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Το επιχείρημα δε, της λήξης των αδειών στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι προφανώς έωλο, αφού εδώ και ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα η Πολιτεία ανανεώνει τις άδειες με συνεχείς παρατάσεις. Αυτό άλλωστε συνέβη και πριν λίγες ημέρες, όταν ανακοινώθηκε μια ακόμα παράτασης ισχύος των αδειών. Επομένως, είναι τουλάχιστον άκομψη και κινείται στη σφαίρα της φαντασίας, προκαλώντας παράλληλα και τη νοημοσύνη των Λαρισαίων, η μομφή που αποδίδεται για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» του δημάρχου σε ό,τι αφορά στη μη ικανοποίηση του αιτήματος για αναβολή της συζήτησης του θέματος για την έκδοση νέων αδειών.

Αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και εκτός πραγματικότητας, στις συνθήκες που βιώνει σήμερα η χώρα, είναι η προσπάθεια δημιουργίας νέων “κλειστών επαγγελμάτων”.

Δηλώνουμε, πως όπως σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον Δήμο μας, η δημοτική αρχή ήταν πάντα ανοικτή σε κάθε ουσιαστικό, ακόμα εξαντλητικό διάλογο. Επίσης, δηλώνουμε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αφορών στην πόλη μας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και πωλητών – παραγωγών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass