Καταδικάστηκε οδοντίατρος για βιασμό, σοδομισμό και σεξουαλική κακοποίηση

Δημοσίευση: 05 Απρ 2024 7:15

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ένας οδοντίατρος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 180 χρόνια φυλάκισης για βιασμό, σοδομισμό και σεξουαλική κακοποίηση 8 μελών του προσωπικού του και 3 ασθενών του οδοντιατρείου του.

Ο 44χρονος Τζόζεφ Κλάρενς Κοξ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2021 μετά από έρευνα του αστυνομικού τμήματος του Κάντσντεν, η οποία αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία για ανάρμοστη σεξουαλική επαφή μεταξύ του Κοξ και του προσωπικού του.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, συνολικά 8 πρώην υπάλληλοι και 3 ασθενείς κατέθεσαν για πολυάριθμα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, όπως βιασμός, σοδομισμός και σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών θεραπειών.
«Ο Κοξ αντιμετώπιζε τον χώρο της επιχείρησής του ως ‘προσωπική του παιδική χαρά’ και έδειχνε μηδενικό σεβασμό για κάθε γυναίκα που ερχόταν στο γραφείο του, δήλωσε ο δικαστής Τζορτζ Ντέι, ο οποίος καταδίκασε τον οδοντίατρο σε 25 χρόνια φυλάκισης για κάθε κατηγορία βιασμού και σοδομισμού και 10 χρόνια για κάθε κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης. Διέταξε μάλιστα, αυτές οι ποινές να εκτελεστούν διαδοχικά η μία με την άλλη, δηλαδή συνολικά 180 χρόνια φυλάκισης, σημειώνοντας ότι δεν θα ήταν δίκαιο για καθένα από τα θύματα αν οι ποινές ήταν ταυτόχρονες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass